Política

Manresa aprova les ordenances entre les crítiques de l'oposició

L'equip de govern de Manresa (CDC i ERC) en va tenir prou amb els seus vots per aprovar les noves ordenances en el ple de dijous al vespre, però no es va estalviar les crítiques de l'oposició. El PSC, Ciutadans i Democràcia Municipal (Podem) hi van votar en contra, mentre que la CUP es va abstenir.

Com va explicar aquest diari divendres, els impostos augmenten un 1% de manera global. S'apugen les escombraries i l'IAE a les grans empreses i es retoca l'IBI i les plusvàlues per poder recaptar el mateix que el 2016. Jordi Masdeu (CUP) va lloar que l'equip de govern hagi augmentat l'IAE a les grans empreses, però va remarcar que hi ha marge per fer-ho encara més, igual que en el terreny de les plusvàlues. Masdeu també va demanar estudiar la viabilitat d'implantar el porta per porta i municipalitzar el servei per tal d'augmentar el reciclatge i pagar menys en concepte d'abocador –que és el que farà augmentar la taxa del 2017–. Felip González (PSC) va ser més crític i va vincular l'increment de recaptació que suposaran les ordenances –700.000 euros més– amb la pèrdua d'ingressos –870.000 euros, va dir– que ha suposat baixar dels 75.000 habitants. I va qualificar els regidors de govern d'ineficients per no haver estat atents a la pèrdua del nombre de veïns i per no haver sabut contrarestar la de diners. Andrés Rojo (C's) també va acusar el govern de “mala gestió”, va dir, i va demanar més eficàcia a l'hora d'atraure empreses tenint en compte que, tot i la puja de l'IAE, Manresa encara està per sota de pobles veïns. Dídac Escolà (Podem) tampoc no es va estalviar retrets i va demanar que es rebaixi la pressió fiscal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia