Política

Rajoy assegura que intentarà governar però que no és “l'únic que té responsabilitat”

El president del govern espanyol admet que haurà d'adaptar el seu discurs si vol ser investit

El líder popular veu l'actual legislatura com “una gran oportunitat per deixar resolts alguns dels grans reptes” de l'Estat, inclòs el de Catalunya

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha afirmat que intentarà governar “plenament conscient dels suports” que té i s'haurà d'adaptar a la nova situació. Però, al seu parer, precisament pel fet de ser “difícil”, l'actual legislatura ofereix “una gran oportunitat per deixar resolts alguns dels grans reptes” que té Espanya, inclòs el de Catalunya.

“Intentaré governar, com és evident, plenament conscient dels suports que tinc, però és evident que ho intentaré, no és la primera vegada a la història que un govern està en minoria, ni a Espanya ni en molts altres països”, ha dit en una roda de premsa a Brussel·les.

“És una gran responsabilitat, si hi ha investidura, però no sóc l'únic que té responsabilitat, perquè al final les decisions que afecten Espanya s'han de prendre entre els 350 diputats a les Corts”, ha afegit.

Rajoy ha admès que si pretén superar la investidura haurà “d'adequar” el seu discurs “a la nova situació”. En aquest sentit, ha promès “la major bona voluntat possible” i ha admès que “alguns plantejaments” del seu programa electoral potser no podran sortir endavant perquè caldrà arribar a acords amb altres formacions.

El líder del popular ha reiterat que “sempre” ha preferit formar un “govern de coalició” amb el PSOE i possiblement Ciutadans, perquè en la situació actual era “el més raonable”. Segons ell, el resultat electoral era una “excel·lent oportunitat perquè hi hagués un canvi com mai hi ha hagut a Espanya, que per primera vegada poguessin estar en coalició els partits que tradicionalment s'han alternat al poder”. “Però és evident que sóc realista i no té massa sentit plantejar-ho, perquè no volen un govern de coalició, cosa que respecto”, ha dit en referència al PSOE.

El cap del govern espanyol en funcions ha tornat a demanar als socialistes que “deixin governar” al PP perquè, segons ha dit, “seria un disbarat” fer terceres eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans