Política

Iglesias veu el final del sistema d'alternança i el naixement d'una “Gran Coalició” de PP i PSOE

El secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, afirma que els dos partits han hagut de “sacrificar el bipartidisme” per governar

Fernández respon a Podem que el PSOE continuarà liderant l'oposició

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, veu en la decisió del Comitè Federal socialista d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol el final de l'alternança entre PP i PSOE.

“Avui es constata el final del tornisme com a sistema de partits”, afirma Iglesias en un missatge a les xarxes socials . “Neix una Gran Coalició que ens tindrà al davant com a alternativa”, afegeix Iglesias, que reivindica així el seu partit com a líder de l'oposició.

En la mateixa línia, el secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, constata en un vídeo penjat a Internet que si fa uns anys el PSOE i el PP s'alternaven, “ara per governar han de fer-ho l'un amb el suport de l'altre”. Segons ell, “això significa que estan dèbils i han hagut de sacrificar el bipartidisme”.

Errejón considera que el futur govern “neix feble” i “no té agenda per a les principals preguntes del país”. Així, opina que “sobre la qüestió territorial no té res més a oferir que continuar al búnquer”. Respecte de “la qüestió democràtica, el PP de la Gürtel i la Púnica no pot regenerar les institucions”, afegeix.

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha reaccionat amb ironia al resultat del Comitè Federal socialista: “Avui, 23 d'octubre de 2016, a les tres de la tarda, acaba de nàixer un nou partit. Es diu PP$OE. Enhorabona a Susana i Felipe, els feliços pares ”.

Fernández desmenteix Iglesias

El president de la Comissió Gestora del PSOE, Javier Fernández, ha replicat a Iglesias que serà el seu partit, i no Podem, el que continuar liderant l'oposició al Congrés dels Diputats.

Durant la roda de premsa posterior al Comitè Federal, el president asturià ha constatat que “és el desig de Pablo Iglesias i de Podem ser líders de l'oposició”, però ha assegurat que “això no passarà”. “El PSOE continuarà sent el líder de l'oposició”, ha afirmat.

El president de la gestora ha garantit que els socialistes demostraran des del primer moment de la legislatura, amb la seva tasca parlamentària, aquest paper de principal partit de l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona