Política

Política

Compromís assegura que l'abstenció del PSOE “no tindrà conseqüències” per a govern valencià

El síndic de la coalició Fran Ferri lamenta la decisió dels socialistes perquè suposarà que el PP continue menyspreant als valencians

Subratlla que l'Acord del Botànic no està en perill

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha lamentat la decisió del PSOE d'abstenir-se en la pròxima sessió d'investidura perquè suposarà que el PP “continue fent cas omís als valencians”. No obstant això, ha subratllat que aquesta posició dels socialistes “no tindrà conseqüències” en l'Acord del Botànic –format per PSOE, Compromís i Podem– i que sustenta al govern Valencià.

Així ho ha indicat Ferri en declaracions als mitjans de comunicació, en ser preguntat sobre la decisió del Comitè federal del PSOE, per 139 a favor i 96 en contra, d'abstenir-se en la pròxima sessió d'investidura i sobre les possibles conseqüències que tindrà aquesta postura per al País Valencià.

Referent a això, ha considerat que el resultat del Comitè va ser “negatiu” per als interessos valencians i és “una notícia dolenta” perquè suposa que Mariano Rajoy repetisca com president del govern i es mantinga un executiu espanyol liderat pel PP que, al seu judici, és un partit “nociu per a la ciutadania” i “un partit impregnat per la corrupció i que governa d'esquena als interessos dels valencians”.

Per tant, ha assenyalat que les conseqüències per al País Valencià serà que de nou haurà “un govern hostil” a les polítiques del Consell i es mantindrà el “menyspreu als valencians”.

“En aquests últims quatre anys el govern del PP ha demostrat que continua fent cas omís als valencians i tractant-nos com ciutadans de segona”, ha puntualitzat.

D'aquesta manera, ha valora el treball que ha realitzat Compromís des de les primeres eleccions generals de desembre per a buscar“ un govern alternatiu al PP”, al mateix temps que ha destacat l'Acord del Botànic que ha generat que “més d'un milió de persones visquen millor”.

Preguntat per si aquesta decisió del PSOE pot posar en perill l'estabilitat al govern valencià, Ferri ha negat aquest extrem i ha subratllat que “no hi haurà conseqüència” perquè és “un pacte que escapa al que puga passar en l'Estat” que busca “blindar una sèrie de polítiques alternatives a les del PP”. De fet, ha recordat que es revisarà aquesta setmana per a “reforçar-lo”.

“És un pacte de legislatura que intenta canviar les polítiques que havia fet el PP en els últims 20 anys a València i durant els 5 anys en la Moncloa i pensem que ara més que mai es necessita un pacte com aquest per a generar una alternativa al PP. Per tant, no haurà conseqüències”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen un col·laborador d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona