Política

El ple de Salt reprova al regidor Ferran Burch unes “greus acusacions”

El govern retira les ordenances fiscals per al 2017 per falta de suports

El ple de Salt va reprovar ahir al regidor i tinent d'alcalde Ferran Burch (Independents per Salt, IpS-CUP) el fet d'haver denunciat, l'endemà de la consulta popular per al desenvolupament del sector sud, que els partidaris del sí havien dut a terme algunes accions de poca honestedat democràtica durant la campanya. El regidor del PSC Joan Martín va presentar la moció que presentaven juntament amb CiU, i va demanar a Burch que es retractés de les seves “greus acusacions” per poder retirar la moció. També ho van demanar el portaveu de CiU, Jaume Torramadé, i el de PxC, Sergi Fabri. Per part d'IpS-CUP va parlar la regidora Eva Rigau, que va dir que el comunicat era responsabilitat de tot el grup i no només de Burch. Rigau va justificar i puntualitzar el que deia el comunicat, però no es va retractar de les acusacions i finalment la moció es va votar. Van votar-hi a favor CiU, el PSC, PxC i C's (12 regidors). En contra, van votar-hi IpS-CUP, el seu soci de govern, ERC, i Canviem Salt (9 regidors). En la moció es reclama una disculpa pública de Burch.

Les ordenances

D'altra banda, el govern de Salt va portar a votació les modificacions de les ordenances fiscals per al 2017, però les va haver de retirar per falta de suport. De fet, quan va arribar l'hora d'exposar el punt, l'alcalde, Jordi Viñas, va anunciar que es votarien fraccionadament, modificació per modificació. Tots els grups de l'oposició, però, s'hi va negar rotundament. Van recordar a l'alcalde que en les comissions informatives (en les quals s'exposa als grups els punts que aniran a ple) les ordenances es van plantejar com una unitat i, per tant, van exigir que es votés d'aquesta manera.

Els portaveus de CiU (Jaume Torramadé) i el PSC (Iolanda Pineda) van dubtar de la validesa jurídica votar-les punt per punt, i van instar la secretària a valorar-ho. La secretària va dir que no veia impediments legals perquè es votessin per separat, ja que les modificacions, va dir, són independents unes de les altres i no s'alterava el contingut respecte al que es va presentar en les comissions informatives. Finalment, els grups de CiU, el PSC i PxC van anunciar que si el govern insistia a votar-los votarien que no a tot, i Pineda va avisar fins i tot que les impugnaria. L'alcalde va ordenar un recés que va servir per reunir els representants dels grups i posteriorment els de govern. Un cop represa la sessió, l'alcalde va anunciar que les retiraven i que mirarien d'arribar a acords en els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona