Política

municipal

taxes

Torelló inclou la tarifació social per al servei de menjador de l'escola bressol

Les ordenances s'aproven només amb el vot afirmatiu de l'equip de govern

L'oposició lamenta que no s'hagin introduït més canvis i aportacions seves

La majoria absoluta de l'equip de govern de Torelló –format per CiU i Independents– va ser suficient per aprovar unes ordenances fiscals de cara al 2017 que també van tenir cert suport en forma d'abstenció per part de la CUP. L'esquerra independentista va valorar la introducció de la tarifació social per al servei de menjador de les llars d'infants municipals: “Creiem en la tarifació social i en la fiscalitat progressiva. Sempre ho hem defensat i veiem positiu que s'hi treballi. D'altra banda, veiem unes ordenances amb pocs canvis, la majoria dels quals tècnics i no polítics. Ens abstenim i els hi recollim el compromís de treballar més les propostes que els hem fet arribar de cara a l'any que ve”, va explicar Lluís Toneu, de la CUP.

La tarifació social per al servei de menjador farà que les famílies entrin en un ventall de vuit preus que van des dels 40 fins als 115 euros mensuals en funció de la renda i el nucli familiar. Aquesta és la gran modificació en unes ordenances en què no s'apugen preus però s'introdueix alguna bonificació, com ara l'exempció d'un 75% de l'impost de vehicles per a aquells que són elèctrics. Pel que fa a l'IBI, no es toca però es recaptaran uns 22.400 euros menys perquè la llei obliga a tributar les parcel·les urbanes sense pla parcial com a sòl rústec.

Descontents

ERC i el PSC hi van votar en contra i van justificar el sentit del vot lamentant que cap de les seves propostes s'hagués inclòs: “L'any passat vam presentar propostes i ens van dir que no tenien temps de valorar-les i introduir-les, i aquest any igual”, va dir Jordi Casals (ERC).

El suport al referèndum, tombat

En el ple es va viure una situació estranya quan la moció de suport al referèndum i al procés constituent acordat al Parlament no va superar el tràmit d'aprovació a causa dels nou vots contraris de l'equip de govern, que es van sumar als dos del PSC. Des de l'equip de govern, Manel Romans (CiU) i David Forcada (FEM Torelló) van explicar el sentit del vot: “Hem demanat que es retiri perquè tenim constància que n'hi ha a punt una de l'AMI en el mateix sentit i molt més consensuada. L'AMI és una entitat que ens creiem i hauríem d'esperar a la seva”, va remarcar Romans, mentre Forcada va apuntar: “Volem esperar l'AMI perquè és una entitat molt transversal, en la línia del nostre partit Independent.” Casals va criticar que el problema “no és el contingut, sinó qui la presenta”, fent referència a la poca sintonia entre l'equip de govern i el principal partit de l'oposició. El fet de tombar-la suposa que en aplicació del Reglament Orgànic Municipal, encara que arribi la moció de l'AMI, no es pugui portar al ple fins d'aquí a un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona