Política

POLÍTICA

crisi al PSOE

El PSC decideix mantenir el rebuig a investir de Rajoy

El Consell Nacional aprova per 241 vots a favor i cap en contra la resolució de l'executiva que insta els diputats del partit a dir No en la primera i segona votació

Els socialistes catalans reiteren la seva “voluntat de mantenir la relació amb el PSOE”

El Consell Nacional del PSC ha ratificat aquest dimarts per una aclaparadora majoria la resolució de l'executiva que insta els diputats del partit al Congrés a votar No a la investidura de Mariano Rajoy, en la primera i segona volta.

Així ho ha anunciat en roda de premsa aquest vespre la secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, que ha precisat que la decisió s'ha adoptat amb 241 vots a favor, cap en contra i una abstenció.

Els socialistes catalans admeten que la seva decisió suposa trencar la disciplina de vot imposada pel mandat del Comitè Federal del PSOE i pot suposar un problema, però expressen la seva confiança en “mantenir la relació amb el PSOE”.

La resolució aprovada consta de tres punts, el primer dels quals justifica el rebuig a la investidura en no compartir les polítiques econòmiques i socials, en considerar-lo mancat de voluntat i capacitats suficients per combatre la corrupció”. A més, el fan “en gran mesura responsable de la manca de diàleg entre els governs de Catalunya i Espanya que ha portat a un greu atzucac, amb risc d'un desastrós conflicte institucional a molt curt termini”.

En el segon punt demana als diputats del PSC que votin negativament en la investidura en les dues votacions “des del respecte al que estableix la Constitució sobre la inexistència d'un mandat imperatiu”.

Per últim, reitera la voluntat de mantenir el protocol de la relació entre socialistes catalans i espanyols. i afirma que el futur “depèn en gran mesura de la capacitat d'acceptar les diferències i de gestionar les discrepàncies”. “El futur depèn, en gran mesura, de la nostra capacitat d'acceptar les diferències i de gestionar les discrepàncies, des de la convicció que hem de seguir caminant junts, socialistes catalans i el conjunt de socialistes espanyols, per construir un projecte social i federal”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona