Política

procés sobiranista

Arrimadas: “Puigdemont només pot aspirar a repetir el 9-N”

La líder de Ciutadans a Catalunya sosté que “un estat espanyol reformat serà la millor alternativa al projecte separatista”

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat aquest dimecres contra el president del Govern assegurant que si Puigdemont manté la celebració d'un referèndum el setembre de 2017 “només podrà aspirar a repetir el 9-N”. Així ho ha manifestat durant un esmorzar informatiu a Madrid on s'ha postulat com a única alternativa a Catalunya capaç de refer els ponts amb l'Estat que la Generalitat “s'ha dedicat a trencar”. “Una Espanya reformada és la millor alternativa al separatisme”, ha subratllat Arrimadas, per afegir que “ com millor vagi Espanya menys excuses i menys recorregut tindrà l'aposta de Puigdemont”.

Inés Arrimadas ha participat aquest dimecres al matí en un esmorzar informatiu a Madrid acompanyada del president de la formació taronja, Albert Rivera, que també s'ha mostrat esperançat amb la formació d'un nou govern a l'estat espanyol. Rivera ha demanat a la resta de formacions que durant aquesta legislatura no es dediquin només a bloquejar l'executiu de Rajoy sinó que els ha demanat que tinguin capacitat de diàleg i d'arribar a consensos. “Fer oposició no ha de ser dir no a tot”, ha apuntat, per afegir que amb el “no és no és no no s'avança i que caldrà dialogar i arribar a acords”.

Preguntat per si creu que Mariano Rajoy acabarà avançant les eleccions, Rivera ha dit que cal abandonar “el pessimisme” i ha apel·lat a l'entesa en els temes més rellevants: “En els temes importants del país no hi poden haver fissures”. Així mateix, s'ha mostrat esperançat que el nou executiu compleixi amb les 150 mesures que van acordar el Partit Popular i Ciutadans a canvi d'investir Mariano Rajoy com a president.

Malgrat que la protagonista de l'esmorzar informatiu d'aquest dimecres organitzat pel Fòrum Europa era Inés Arrimadas, moltes de les preguntes han anat dirigides al president de Ciutadans. Entre d'altres coses, Rivera ha descartat formar part de l'executiu de Mariano Rajoy quan se li ha preguntat si estaria disposat a ser vicepresident del pròxim govern espanyol. En aquest sentit, ha insistit que Ciutadans només es plantejarà entrar en un govern del Partit Popular quan aquest es renovi.

Rivera creu que la pròxima legislatura serà duradora si tots els partits s'obren al diàleg i ha apuntat al sistema de finançament i a la Constitució com a aspectes a reformar. “La constitució es pot reformar però no dinamitar”, ha sentenciat.

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat al líder de Ciutadans a Catalunya que ha manifestat que és partidària de millorar el finançament per a Catalunya en alguns aspectes que no provoquin una confrontació amb la resta de comunitats autònomes.

Per la seva banda, Inés Arrimadas ha lamentat que el Govern hagi decidit retardar els pressupostos encara més i s'ha mostrat convençuda que si finalment tiren endavant serà “per separar Catalunya de la resta d'Espanya” i que incorporaran “partides inconstitucionals”.

Així mateix, la líder de Ciutadans a Catalunya ha insistit que espera que es comencin a implantar les reformes a l'Estat per tal que millori la situació. “Com millor vagi Espanya, menys excuses tindran els independentistes”, ha assenyalat, per afegir que treballa cada dia “per evitar que s'hagi d'arribar a la suspensió de l'autonomia”. “Treballo cada dia per això”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia