Política

Política

crisi al PSOE

El PSPV planteja a la Gestora que el PSC tinga “singularitat de vot”

El representant dels socialistes valencians en la gestora subratlla que no s'està demanant llibertat de vot total per al grup parlamentari

“Volem evitar que hi haja una fractura entre el PSOE i el PSC”

El representant del PSPV en la Comissió Gestora del PSOE i diputat en les Corts, José Muñoz, ha indicat aquest dijous que la federació valenciana és partidària d' “obrir un procés de reflexió per a singularitzar el vot” dels diputats del PSC en la sessió d'investidura del candidat a la presidència del govern, Mariano Rajoy. “No és una llibertat de vot total per al grup parlamentari socialista”, ha precisat.

Muñoz s'ha expressat en aquests termes en els passadissos de les Corts, on ha explicat que el PSPV està a favor que els socialistes catalans tinguen singularitat de vot respecte a la resta de diputats del PSOE en la sessió d'investidura del president de l'executiu en funcions, encara que ha precisat que la manera en què aquesta singularitat es materialitzaria ha d'estudiar-se encara.

“Pensem que no és la manera de procedir la que està fent el PSC en les últimes setmanes”, ha apuntat el parlamentari respecte a la postura dels catalans de votar en contra de Rajoy –una postura diferent a l'adoptada pel Comitè Federal del PSOE, que va optar per l'abstenció–.

Situació excepcional

No obstant això, ha argumentat que “la situació excepcional” que viu la federació catalana i la pròpia societat catalana permet “obrir un procés de reflexió” en la Comissió Gestora o en el grup parlamentari en el Congrés perquè els catalans tinguen singularitat de vot en la segona ronda d'investidura, dissabte que ve.

Sobre aquest tema, el socialista valencià ha explicat que “aquesta qüestió no és una llibertat de vot total per al grup parlamentari socialista, sinó singularitzar-la respecte als diputats del PSC”. “El que volem evitar –ha continuat– des del PSPV és que hi haja una fractura entre el PSOE i el PSC”, federació a la qual ha qualificat de “fonamental” per als socialistes valencians.

Així, ha advocat per “enfortir” el període de convivència viscut “durant tants anys”. Muñoz ha assenyalat que ell mateix va plantejar aquesta proposta a la Comissió Gestora després del Comitè Federal del PSOE del diumenge.

No obstant açò, ha puntualitzat que les converses sobre aquest tema s'han de donar en el si del partit. “No és una decisió de la gestora, però sí és una posició de la federació valenciana i meua com a representant d'aquesta federació en la gestora”.

Estratègia

El socialista valencià ha precisat a més que es tracta d'una “decisió en termes estratègics”, al mateix temps que ha considerat que “es pot persuadir als membres de la gestora que aquesta és la possibilitat que més beneficia al PSC i al PSOE”, ha destacat.

Preguntat per com es materialitzaria la singularitat de vot dels socialistes catalans en la sessió d'investidura –mitjançant vot en contra o absència dels parlamentaris en la votació–, Muñoz ha incidit que en tractar-se d'un procés “excepcional”, la gestora o el grup parlamentari haurien de reunir-se per a abordar el tema i decidir “en un sentit o un altre”, per la qual cosa el procediment de vot “està per definir” en el “breu període de temps fins al dissabte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia