Política

política

crisi al PSOE

El PSPV d'Oliva declara “persones non grates” Puig i els socialistes que van votar a favor de l'abstenció

La declaració no afecta a líder dels socialistes valencians en el seu càrrec com a president de la Generalitat

Asseguren sentir-se “avergonyits” pel comportament de la direcció i els acusa de “traïdors”

L'agrupació socialista d'Oliva (la Safor) ha declarat persones non grates en la seua seu als nou representants del PSPV que en el Comitè Federal del PSOE van votar a favor de l'abstenció a un govern de Mariano Rajoy i els acusa de “traïdors”.

No obstant això, el PSPV d'Oliva precisa que aquesta declaració no afecta a la figura de Ximo Puig com a president de la Generalitat, ja que seguiran defensant-lo en aquest càrrec. Les persones declarades non grates són, a més del secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, els altres vuit representants socialistes que es van pronunciar a favor de l'abstenció: José Muñoz, Inmaculada Rodríguez-Piñero, Joan Lerma, Alfred Boix, Ciprià Císcar, Toñi Serna, Vicent Sarrià, Empar Navarro i Ángel Franco.

En la seua opinió, “van trair a la militància i als votants socialistes”, segons ha assenyalat el secretari general del PSOE d'Oliva, Carlos Mengual.

En una carta dirigida a tots ells, el PSOE d'Oliva afirma sentir-se “avergonyit” des de fa un mes “de pertànyer a aquest partit” i qualifica de “traïdors” als nou socialistes valencians que van donar suport a l'abstenció. Mengual ha explicat que estan en el seu dret “de declarar persones non grates en la nostra seu a qui nosaltres vulguem. És cert que són membres del PSOE però no els declarem persones non grates com a membres del govern valencià, ja que seguirem defensant a Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana, però pensem que no ens representen”.

El dirigent del PSPV local ha afegit que l'agrupació es nega “a estar de braços creuats veient com estan volant el nostre partit i creant un suïcidi col·lectiu, veient com milers de militants s'estan donat de baixa”. Per tot açò, ha anunciat que seguiran lluitant “perquè tots els dirigents que han traït la ideologia i el partit, desapareguen de la direcció del PSOE”.

El secretari general del PSOE d'Oliva ha assegurat que no tem cap procés d'expulsió del partit per aquesta resolució, i que respecta el silenci que manté tant la direcció comarcal del PSPV, així com la postura de les diferents agrupacions socialistes de la Safor, com la de Gandia.

En el cas de l'agrupació d'Oliva, el seu secretari general ha assenyalat que estan en política “per a defensar els ideals socialistes i del partit. Perquè pensem que el PSOE està per sobre de les persones que han suïcidat el partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona