Política

Units Podem denuncia que la presidenta del Congrés està “al servei del PP”

Els diputats de la coalició d'esquerres abandonen durant uns minuts el ple d'investidura en protesta per negar-los el dret de rèplica per al·lusions

El portaveu del PP acusa Iglesias de posar-se “a la venda de dictadors i règims estrangers”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, “ha demostrat avui que està al servei del PP”.

Els diputats del grup Units Podem han abandonat el ple del debat d'investidura quan el president del govern espanyol en funcions i candidat a la reelecció feia la seva última intervenció, on ha replicat a la del portaveu del PP, Rafel Hernando.

Ho han fet en protesta perquè Pastor ha rebutjat la petició de Pablo Iglesias de respondre a Hernando per al·lusions. I és que minuts abans, el portaveu el dirigent popular havia acusat Iglesias d'haver “fet servir el nom d'Espanya per posar-se a la venda de dictadors i de règims estrangers com Iran i Veneçuela”.

En la seva intervenció d'aquest matí, Iglesias ha afirmat que hi ha “més delinqüents potencials” dins el Congrés que fora, en al·lusió als diputats populars.

Hernando ha aprofitat el seu torn per rebatre les paraules d'Iglesias, que ha qualificat de “desqualificació als seus diputats”. “Jo no li retreuré la llista de persones condemnades del seu partit, és llarga. Però quan algú del meu partit ha comès un delicte se'l fa fora, no fem com vostès que fan delictes, se'ls condemna i segueixen als llocs institucionals com a Madrid”, ha etzibat el popular a Units Podem.

El portaveu del PP ha defensat que pertoca als jutges i als tribunals decidir qui és delinqüent i qui no ho és, i no a Iglesias: “Això passa a les dictadures que vostè tant bé coneix i amb qui s'hi s'entén tan bé”. Hernando ha admès que “potser alguns corruptes fan servir les sigles d'uns partits per enriquir-se” però ha denunciat que Iglesias “va fer servir el nom d'Espanya per posar-se a la venda de dictadors i règims com el d'Iran i Veneçuela”.

Al final de la intervenció d'Hernando Iglesias ha demanat a Ana Pastor el dret de rèplica per “al·lusions personals”. La presidenta, però, no li ha concedit la paraula i ho ha justificat perquè “la interpretació del reglament” la fa la presidència. Pastor s'ha limitat a preguntar a Hernando si volia rectificar les seves paraules però, lluny de fer-ho, aquest s'ha ratificat en les seves afirmacions i ha xifrat la suposada “venda” d'Iglesias en “4 milions de dòlars”.

Els diputats d'Units Podem i d'En Comú Podem han abandonat aleshores el ple en senyal de protesta –i de pas visualitzar la seva dimensió a la cambra– i no hi han tornat fins a la votació, que s'ha celebrat pocs minuts després.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona