Política

Política

El govern valencià pressuposta 17.724,9 MEUR per a 2017, un any “de reconstrucció econòmica”

Els comptes públics augmenten un 2,8% respecte de l'exercici anterior

Inclouen els 1.325 milions d'euros que l'Estat hauria d'aportat en concepte d'infrafinançament

Consignen 55 milions per a la Corporació Valenciana de Mitjans

La despesa social suposa el 85,7% de les despeses no financeres

El govern valencià ha presentat aquest divendres el projecte de llei de pressupostos 2017, que augmenta fins els 17.724, 9 milions d'euros (MEUR), xifra que suposa un 2,8% més que el 2016. Així ho ha donat a conèixer en roda de premsa el conseller d'Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler, acompanyat de la vicepresidenta i portaveu del govern valencià Mónica Oltra. El conseller ha indicat que es tracta d'uns pressupostos “de reconstrucció social i econòmica” alhora que són comptes “reivindicatius”. En aquest sentit, Soler ha subratllat la reclamació perquè l'Estat aporte l'any vinent 1.325 milions per l'infrafinançament del País Valencià i assumisca el cost del 50% de la despesa en matèria de dependència, i no el 12% actual.

Així mateix, el govern valencià ha pressupostat 389 milions d'euros que l'Estat deu al País Valencià per cobrir les despeses en matèria sanitària. Els pressupostos del 2017 també consignen 55 milions per a la Corporació Valenciana de Mitjans. El conseller ha indicat que els comptes públics valencians, que han estat duts a les Corts Valencianes per a la seua tramitació, consoliden els drets socials i avancen cap a la transformació del model productiu.

Al respecte, ha indicat que suposen una despesa social mitjana de 32,8 milions diaris per garantir els serveis socials bàsics, front als 28,7 del 2015. En una mateixa línia, Soler ha remarcat que en l'escala de prioritats del govern valencià s'inverteixen 16,6 milions al dia en Sanitat, 12,08 en educació, 2,87 en igualtat i polítiques inclusives, 960.000 euros per al foment de l'ocupació i 248.000 euros per a l'habitatge. El conseller ha indicat que el total de la despesa social de la Generalitat Valenciana suposa el 85,7% de les despeses no financeres.

La vicepresidenta i portaveu Mónica Oltra ha remarcat que el govern valencià “manté el pols social” en aquests pressupostos, però aquest 2017 incidirà en les conselleries productives per avançar en la transformació del model productiu, quart eix dels acords de govern. Oltra ha dit que s'apostarà per aquells departaments que generen “riquesa, treball i redistribució” i s'ha referit a les conselleries d'Economia, Habitatge, i Agricultura i Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA