Política

Política catalana

Nuet insta a “ajuntar” els moviments socials per ser “imparables”

El revalidat coordinador general d'EUiA defensa l'aposta per la república catalana “lliurement federada” amb la resta de pobles de l'Estat

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha revalidat al càrrec aquest diumenge en l'assemblea de la formació, ha fet una crida a “unir” i a “ajuntar” l'organització clàssica de tradicions com el moviment obrer amb els moviments socials i polítics. De fet, Nuet ha demanat “cosir nou i clàssic” perquè treballant junts en un nou espai polític de l'esquerra catalana creu que seran “imparables”.

“No us defraudarem, estarem a l'alçada del que la història ens demana”, ha assegurat en clausurar la setena assemblea d'EUiA al Museu Marítim de Barcelona. En aquest sentit, el coordinador general de la formació ha erigit els seus com “l'alternativa” política: “Mariano Rajoy, Susana Díaz, Felipe González i Albert Rivera, ha començat el vostre final”, ha augurat.

Nuet també ha avalat que EUiA aposti per l'eix nacional i el social com a “dues parts d'una mateixa moneda” i ha recordat que s'ha aprovat una proposta federal com a mandat de l'assemblea: la república catalana “lliurement federada” amb la resta de pobles de l'Estat.

Nuet ha recordat que EUiA ja va apostar per la idea política d'un nou espai en l'anterior assemblea, fa quatre anys a Sabadell. I ara, en ple procés per tirar-ho endavant, ha advertit que es voldrà “minar” la relació entre partits i persones que treballen per la confluència política. Precisament per això, Nuet ha animat les bases fer servir la tradició i l'experiència de la política clàssica com el moviment obrer i “ajuntar-ho” amb els fenòmens i els moviments socials nous com el 15-M. “Són aigua fresca, gent fresca idees noves; ajuntem-ho i cosim allò nou i allò clàssic, podem treballar junts, que EUiA en sigui el millor exemple”, ha seguit.

A primera fila l'escoltaven entre d'altres el president del grup parlamentari de CSQP, Lluís Rabell; la dirigent de Podem Jéssica Albiach; Jaume Asens, tinent d'alcaldia de Barcelona (BComú); o David Cid, coordinador nacional d'ICV, a banda de Lluís Pérez d'ERC, entre d'altres. “No els defraudarem, estarem a l'alçada del que la història ens demana, us ho puc assegurar”, ha garantit Nuet. En aquest context, i just després que el PSC proposés de cara al congrés intern una aliança de progrés que integrés els comuns, Nuet ha etzibat entre aplaudiments: “Comenceu per Sentmenat”.

En la clausura de la setena assemblea d'EUiA estava prevista la intervenció de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la del líder de Podem, Pablo Iglesias. Finalment no hi han participat però s'han projectat unes paraules dels dos dirigents. Colau ha animat la militància d'EUiA a seguir en “el compromís i la trajectòria pels drets, la justícia social i la llibertat”: “Ens queda molt camí per fer i ens queda el més apassionant”, ha augurat. De fet, en una línia semblant a la de Nuet, ha reblat: “Hem començat a fer-ho junts i hem demostrat que quan anem junts som imparables, més que mai junts per un horitzó de llibertats per conquerir”.

Al seu torn, Iglesias ha traslladat el seu suport a la construcció del nou espai polític català. “Tenim un recorregut per fer junts, hem demostrat que la confluència no pot ser només electoral”, ha esperonat. El líder de la formació morada ha animat a crear el nou espai per acollir “diferents sensibilitats” i de forma “consolidada” a Catalunya. I ho ha dit en defensar alhora l'aliança electoral d'Units Podem a les darreres eleccions: “És un honor ser al costat de Garzón”.

Qui sí que hi ha participat en persona és precisament el coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, que ha animat l'esquerra a organitzar-se perquè si no, ha advertit, ho farà “l'extrema dreta”. “Si no oferim un projecte alternatiu al sistema polític econòmic criminal que és el capitalisme, haurem perdut la batalla política per canalitzar la frustració i la ràbia de la gent, és el nostre repte, hem de treballar junts”, ha insistit.

Una república catalana, “lliurement federada”

Durant la seva intervenció a la clausura de l'assemblea d'EUiA, Nuet ha recordat que han aprovat que l'eix nacional i el social “són dues parts d'una mateixa moneda”. “Que el projecte o serà nacional i social o no serà, no es poden separar”, ha advertit Nuet. En defensar la fraternitat i la sobirania com a conceptes polítics no contradictoris -“no ho són en absolut”-, el coordinador general d'EUiA ha avalat també l'aposta en clau federal que ha fet l'assemblea comunista: “república catalana lliurement federada amb la resta de pobles de l'Estat espanyol”.

EUiA ha conclòs l'assemblea l'endemà que Mariano Rajoy revalidés la presidència al govern espanyol. “Que ens ofereix Rajoy, Felipe o Rivera? Resignació”, s'ha queixat Nuet en erigir l'esquerra com a “alternativa”. “Mariano Rajoy, Susana Díaz, Felipe González, Albert Rivera: ha començat el vostre final. No passaran!”, ha exclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia