Política

política

Iceta: “No m'imagino ni un PSOE desentenent-se de Catalunya, ni un PSC desentenent-se d'Espanya”

La número 2 del PSC, Núria Marín, recorda que la gestora no té “legitimitat” per canviar les relacions entre el PSOE i els socialistes catalans

El reelegit primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dilluns el mati que no s'imagina un PSOE “desentenent-se de Catalunya, ni un PSC desentenent-se d'Espanya” en resposta a la relació que han de tenir els dos partits a partir d'ara.

En una entrevista als Matins de TV3, Miquel Iceta ha explicat que un cop superat el congrés del PSC d'aquest cap de setmana ara toca reunir-se amb la gestora del partit i “parlar” sobre la representació dels socialistes catalans en l'organisme. “Nosaltres volem contribuir que això acabi bé”, ha dit Iceta, que hi ha afegit: “Al PSOE estan començant a entendre que el PSC no som una peça d'una batalla”.

En tot cas, per rebaixar la tensió amb la gestora del PSOE, Miquel Iceta ha rebutjat donar suport explícit a Pedro Sánchez de cara a l'elecció del nou secretariat nacional en els propers mesos. “Si algú ha donat suport a Pedro Sánchez ha estat jo. Ara bé, fins que no hi hagi congrés i sapiguem qui es presenta, no puc saber a qui votaré”, ha dit.

Finalment, el primer secretari del PSC ha desmentit que José Zaragoza filtrés els documents a l'UDEF -tal i com va insinuar fa uns dies l'ex director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, en una entrevista a TV3- i ha descartat la possibilitat de teixir una aliança amb altres partits per crear una gran formació d'esquerres a Catalunya. “Volem construir una majoria d'esquerres, però defensant cada partit a les eleccions el seu programa polític”, ha reblat.

Marín no descarta un tripartit amb ERC i els Comuns

D'altra banda, la nova número dos del PSC, Núria Marín, no ha tancat les portes a que els socialistes puguin formar part d'un futur nou tripartit d'esquerres amb ERC i els comuns “segons quines siguin les prioritats”.

En ser preguntada per aquesta possibilitat a RAC1, Marín ha afirmat que si les prioritats d'aquest eventual tripartit fossin “posar al centre de la política l'interès dels ciutadans i desenvolupar el país econòmicament es podria arribar a acords”. “Si la prioritat és una Catalunya independent no ens hi trobaran”, ha afegit. La també alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat ha dit que “tot és possible” però que s'hauria de parlar “i prioritzar”.

A més, Marín ha urgit a la gestora del PSOE a convocar el congrés per tal d'esclarir el lideratge i el rumb del partit i li ha recordat que “no està capacitada ni té legitimitat” per canviar les relacions amb el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona