Política

Guerra bruta contra el procés

Mas garanteix que se seguiran “jugant la pell” pel procés sobiranista

El portaveu al Congrés Francesc Homs assegura que la concentració està dedicada a “aquella gent que considera que la democràcia ha d'estar subordinada a la llei”

L'expresident i líder del PDECAT, Artur Mas, ha garantit aquest dissabte que se seguiran “jugant la pell” pel procés sobiranista i ha subratllat que ell, quan va estar al capdavant del Govern, no va desobeir sinó que va obeir “el poble de Catalunya”. L'expresident de la Generalitat ha assistit en primera fila a la concentració amb el lema ‘Per la democràcia, defensem les nostres institucions', en suport als càrrecs electes sobiranistes investigats per la justícia, com és el cas del propi Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o els exconsellers Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau. 

Una concentració en la qual s'han sentit proclames entre el públic com “fora, fora, fora la justícia espanyola” i “no tenim por”. Així, Mas ha agraït a les persones que s'han concentrat a l'avinguda María Cristina de Barcelona: “No defallirem, continuarem endavant, sabem la importància del que estem fent, ens deixarem la pell perquè aquest país pugui anar endavant ara i en el futur”, ha expressat. 

En declaracions als periodistes, ha volgut remarcar que “desobeir” li sona a una “música sobrera” i ha subratllat que ell, en organitzar la consulta del 9-N, no tenia voluntat de “desobeir, sinó d'obeir la voluntat del poble de Catalunya”.

El portaveu al Congrés Francesc Homs ha afirmat de la seva banda que aquesta manifestació “va dedicada al senyor Rajoy”, president del govern espanyol, i a “aquella gent que considera que la democràcia ha d'estar subordinada a la llei” i que pot servir per alçar “murs”. 

“La veu del poble de Catalunya no la callaran”, ha exclamat Homs, que ha assenyalat que a l'Estat sempre han hagut lleis però “no sempre han estat democràtiques”. 

L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha reivindicat el dret a decidir i l'”obediència” al resultat que surti de les urnes. Finalment, l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i exdirigent d'UDC ha remarcat: “Donar la veu al poble no és un acte criminal, és un acte democràtic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona