Política

generalitat

límiti de dèficit

Junqueras planteja incomplir el dèficit si el límit baixa del 0,5%

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha advertit avui al govern espanyol que l'executiu català no acceptarà un sostre de dèficit per al 2017 inferior al 0,5 %. Aquest és el límit que s'ha contemplat a l'hora d'elaborar els pressupostos de la Generalitat, per bé que el ministre d'Hisenda ha insinuat que el límit de dèficit per a les comunitats autònomes es podria situar en el 0,4%. El vicepresident Junqueras, però, ha dit a Catalunya Ràdio que fins i tot ambiciona negociar amb el ministre arribar a un sostre de dèficit del 0,7 %.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Junqueras ha recordat que el Consell de Política Fiscal i Financera ja es va pronunciar en la seva última reunió a favor d'una flexibilització del dèficit fins al 0,5 % i, davant el supòsit que el sostre permès pugui ser més exigent amb les comunitats, ha subratllat que “no ho acceptarem” i que, si és necessari, “incomplirem” el límit si està per sota d'aquest percentatge.

El vicepresident ha volgut recordar que quan no es compleix el dèficit els que surten “perjudicats” són els proveïdors de l'administració pública, perquè el dèficit no finançat es converteix per a ells en deute.

D'altra banda, els comptes catalans preveuen un creixement de l'economia per a l'any vinent situat entre el 2,5 % i el 2,7 %.

El conseller ha insistit que el Govern vol tirar endavant com més aviat millor les noves mesures fiscals pactades amb la CUP pensades per incrementar la despesa, entre elles el nou impost sobre actius improductius, que haurà d'aprovar-se mitjançant una llei específica, o la supressió parcial d'una deducció fiscal de l'1,5 % a la compra d'habitatge habitual, i l'increment de recaptació per la taxa turística.

Junqueras ha assegurat que la partida social augmentarà 1.000 milions d'euros respecte de l'exercici anterior i ha posat de manifest que es dedicarà una atenció especial a la salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia