Política

CRÒNICA

Minut de soroll de Podem i el PP

Iglesias s'absenta del record al Congrés i Aznar retreu a Rajoy que la fes fora del partit

La notícia de la mort de Rita Barberá a l'hotel Villa Real va arribar al veí Congrés minuts abans de la sessió de control i el portaveu del PP, Rafael Hernando, es va acostar a l'escó d'Íñigo Errejón per anunciar-li la intenció de fer un minut de silenci. Poc després, Hernando topava amb Gabriel Rufián (ERC) per anunciar-li el mateix i tots dos es van agafar pels colzes en una encaixada afectuosa d'assentiment. Iniciat el minut de silenci per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, però, l'hemicicle mostrava tots els diputats drets en senyal de respecte, des de Rajoy fins a Rufián passant per Francesc Homs (PDECat) i Joan Baldoví (Compromís), i un enorme buit als seients de Pablo Iglesias i els seus. “Lamentem la mort de Barberá, però no podem participar en un homenatge polític a qui té una trajectòria marcada per la corrupció”, esgrimia Iglesias a l'hora de justificar l'absència. “En privat hem traslladat al PP el condol i tot l'afecte”, va endolcir el relat Errejón. “En vida li vam dir el que li havíem de dir, avui no seria elegant”, s'explicava Rufián.

El soroll de Podem va ser per al PP la teràpia per la mala consciència d'haver apartat Barberá en ple viacrucis judicial, però Aznar va fer saber a Rajoy que no oblida: “Ha mort sent exclosa del partit al qual va dedicar la vida.” Rajoy, que va ser amic de Barberá i que li deu haver retingut el timó del PP al congrés de València del 2008, sortia del Congrés volent frenar les llàgrimes. “És molt dur tot això...” I si l'expresident del Congrés Jesús Posada parlava de “cacera injustificada”, l'exministre José Manuel García-Margallo revelava que la seva amiga vivia deprimida i amb pena pel buit dels seus. “Margui!, que no m'has saludat!”, li va dir Barberá fa sis dies, quan Felip VI inaugurava la legislatura i ella ja veia que era non grata; fins al punt que la seva amiga Celia Villalobos censura la hipocresia del PP i apunta a la premsa: “S'ha sotmès Rita a una persecució brutal, l'heu condemnada a mort. Si jo estava destrossada pel Candy Crush, com devia estar ella!”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA