Política

girona

L'AMI inicia el camí cap a l'Assemblea d'Electes

Un mes després d'anunciar la iniciativa i encara sense haver-ne fet difusió, ja hi ha 2.200 inscrits

Més de cent càrrecs gironins van rebre ahir el carnet

Més de cent càrrecs electes gironins van ser els primers a recollir ahir, en un acte al Centre Cultural La Mercè, el carnet que els acredita com a inscrits en l'Assemblea d'Electes de Catalunya (Aecat). El registre és una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) perquè els càrrecs electes catalans estiguin “organitzats” des de la “legitimitat i la responsabilitat envers els votants” per constituir-se en assemblea “d'un dia per l'altre si fes falta” amb vista a possibles “obstacles” que provinguin de l'Estat espanyol que pretenguin “tallar el camí cap al referèndum del setembre i cap a la república catalana”, en paraules de la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras.

L'acte d'ahir va ser el primer de caire territorial dels que anirà fent l'AMI per explicar la iniciativa i animar els càrrecs electes de cada zona a apuntar-s'hi. Lloveras va remarcar la “bona acollida” del registre, que és voluntari, ja que, després de presentar-se a la premsa fa un mes, ja tenen 2.200 inscrits sense haver-ne fet encara la difusió territorial.

La presidenta de l'AMI, que confia que en els pròxims tres mesos el nombre d'adhesions continuï creixent. “No necessites ser independentista per apuntar-te a l'Aecat; pots ser una persona que creu en la democràcia”, assegurava. Lloveras va insistir que no s'han marcat una xifra com a objectiu, però està convençuda que s'hi apuntaran “la majoria de càrrecs electes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia