Política

OPERACIÓ DIÀLEG

Millo vol recuperar “l'esperit de Tarradellas”

La Delegació del govern espanyol a Catalunya ha commemorat per avançat avui el Dia de la Constitució, per primer cop presidit pel nou delegat, Enric Millo. En el seu discurs, fet davant un centenar de convidats a la seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó a Barcelona, Millo ha reivindicat el paper de la Constitució, la qual assegura que és vàlida “pel present i pel futur”. A més, ha avançat que aprofitarà la reunió que té aquesta tarda amb el president de la Generalitat per demanar-li que “es recuperi l'esperit de Tarradellas” i les institucions catalana i espanyola dialoguin. “Centrar-nos en el que ens uneix és molt millor que fer-ho en allò que ens divideix”, ha manifestat, tot advocant perquè el “lema” de la nova relació entre els dos governs sigui “diàleg o diàleg”. Una referència prou clara al “referèndum o referèndum”, explicitat pel President Puigdemont.

L'acte de commemoració del Dia de la Constitució s'ha celebrat a pocs metres del Palau de la Generalitat i unes hores abans que Enric Millo i Carles Puigdemont tinguin la seva primera reunió institucional des que els dos estan als seus càrrecs. Per això el discurs del nou delegat del govern espanyol ha estat dedicat, bàsicament, a avançar el sentit del que li transmetrà al president de la Generalitat.

Millo continua amb la lletania de l'operació diàleg, la nova estratègia del govern espanyol vers Catalunya. Ha reivindicat un “diàleg permanent” entre els dos executius: “Tenim l'obligació de parlar de tot, sense més límit que el respecte a l'ordenament jurídic i legal. Parlar de finançament, de sistema sanitari i educatiu, d'infraestructures. Seiem a dialogar amb lleialtat i responsabilitat”, ha manifestat.

Ha avançat que transmetrà a Puigdemont que, “parlar del que interessa a tots és molt millor que ferho del que interessa només a una part. Hem de recuperar l'esperit de Tarradellas, que ens va dir que les dues grans responsabilitats que teníem era no dividir Catalunya i vertebrar la nostra política econòmica i social per a tots els catalans”, ha assenyalat.

Millo, com fa Soraya Sáenz de Santamaría, planteja un diàleg que no qüestioni, però, les estructures i bases actuals de l'Estat i molt especialment la Constitució, que ha qualificat com “un bon punt de partida” i “un pont i no pas una línia vermella”. Amb tot, ha deixat una petita escletxa per abordar la reforma de la Constitució quan ha dit que “sempre és pot millorar-la i transformar-la, però ho hem de fer tots junts i amb el mateix consens del 78, amb lleialtat, diàleg, pacte, compromís i confiança en benefici dels catalans i dels espanyols”, ha reblat.

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha convidat el president de la Generalitat a aprofitar la nova etapa per “participar en la construcció de l'Espanya plural, diversa i unida que volem per als nostres fills”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona