Política

La redacció del nou POUM de Figueres es vol reprendre aviat

L'alcaldessa es compromet a aprovar inicialment el nou text abans de final de l'any 2017

Els grups municipals donen suport a la moció de la CUP que ho reclamava

La redacció del nou pla d'ordenació urbanística de Figueres es desencallarà després de festes, segons va anunciar abans d'ahir l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, en el transcurs del ple ordinari municipal del mes de desembre. “Prenem el compromís que reprendrem els treballs de cara a tenir aprovat almenys inicialment el nou POUM abans de la finalització de l'any 2017”, va notificar Felip, en justificar la moció del grup municipal de la CUP que instava a recuperar el ritme de treball per tirar endavant la confecció del nou POUM que ha d'arribar per substituir la normativa urbanística vigent actualment, que data de l'any 1983.

Tots els grups municipals del ple de Figueres van donar el suport a la moció presentada pel grup municipal de la CUP en què es reclamava agafar “el compromís de reprendre de forma immediata” la redacció del POUM. En la moció que va defensar el regidor Toni Garcia es demanava que es tinguessin en compte “les conclusions del procés participatiu de revisió del POUM “ i que es vetllés perquè el nou pla d'ordenació urbanística “incorpori la perspectiva de gènere tenint en consideració les conclusions del mapa participatiu amb perspectiva de gènere”.

L'alcaldessa, Marta Felip, en nom de CDC, va explicar: “Tots volem el mateix”, i va dir que es tractava de tenir “capacitat tècnica i humana per poder posar-s'hi i dedicar-s'hi”. El portaveu de C's, Héctor Amelló, va afirmar que en els últims anys no s'ha fet política urbanística clara a Figueres i que aquesta ha estat una de les majors deixadeses dels darrers governs.

Olmedo, del PP, va afirmar que donaven suport a la moció perquè compartien tot el que s'hi deia i Agnès Lladó, d'ERC, es va remetre a un article que el grup republicà va publicar fa uns mesos en què es deia “pràcticament el mateix que s'explica en la moció”. Tots els grups ja consideraven urgent l'elaboració del POUM durant la campanya de l'any 2012. En aquests sis anys el procés ha avançat molt a poc a poc.

LA FRASE

Volem tenir aprovat almenys inicialment el nou POUM abans de la finalització de l'any 2017
Marta Felip
ALCALDESSA DE FIGUERES

LA DATA

1983
Normativa actual.
La reglamentació urbanística vigent a Figueres actualment té 33 anys.

Extraordinari per completar el ple del desembre

El ple de l'Ajuntament de Figueres corresponent al mes de desembre va allargar-se prop de cinc hores, tenint en compte que, a més, ja va començar amb més de tres quarts d'hora d'endarreriment.

La tardança a l'hora d'iniciar el ple ja sol ser habitual, però no de 45 minuts. Abans de començar, l'alcaldessa va justificar el retard, en la complicació de la feina que va portar refer les mocions en la junta de portaveus. L'allargament de la reunió va portar a un final de ple força estrany, amb moltes errades i oblits que van donar a la reunió una sensació força caòtica. L'alcaldessa va arribar a manifestar: “Estem absolutament trastocats”, i també: “Estem destarotats.”

Finalment, passats uns minuts de les dotze, Felip va demanar a la secretària que consultés el reglament orgànic municipal (ROM) per saber què en deia, d'aquests allargaments. Finalment, es va optar per ajornar el ple quan encara quedaven més de mitja dotzena de mocions per debatre i portar a votació i tots els precs i preguntes, que, a Figueres, se solen allargar. Felip va proposar fer un ple extraordinari abans del dia 24 d'aquest mes per completar el ple ordinari. Va apostar per incloure les mocions en la comissió informativa del dia 12 i així poder-les modificar per portar-les a un nou ple un dia per concretar abans de Nadal. La secretària va afirmar que “excepcionalment” es podria fer un ple extraordinari amb precs i preguntes, atenent la pregunta de la regidora de la CUP Natàlia Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona