Política

municipal

Torna al govern de Sabadell l'edil investigat de la Crida

La formació sosté que el cas de Maties Serracant “no és corrupció, sinó una denúncia política del PSC”

L'alcalde el restituirà com a tinent d'alcalde de Territori sis mesos després de la renúncia

Maties Serracant tornarà a ser el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat de Sabadell sis mesos després que presentés la seva renúncia a l'alcalde, Juli Fernàndez, perquè era investigat per presumptes irregularitats en la tramitació de la cessió d'una part de Cal Balsach al casal El Tallaret, arran de la denúncia presentada als jutjats pel portaveu del PSC, Josep Ayuso, i una funcionària del consistori.

Tot i que Serracant continua investigat –el jutge l'ha citat a declarar el juny del 2017–, la Crida per Sabadell va decidir en assemblea demanar proposar la seva reincorporació a l'equip de govern, ja que considera que “no és un cas de corrupció, sinó de denúncia política del PSC”, segons va explicar ahir una portaveu, Sandra Alcaide. La Crida, doncs, no considera que s'incompleixi el seu codi ètic ni que hi hagi cap irregularitat en la cessió. “Lluitar contra la corrupció no és cap delicte”, va dir Serracant després de refermar-se en el compromís de tirar endavant l'acord de ple per cedir Cal Balsach.

“No hem vingut a jugar en el fang, sinó que hem vingut a fer feina”, va dir l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, després d'anunciar la tornada de Serracant. Així doncs, la resta de membres del quadripartit –ERC, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell– sembla que han atès la proposta, que serà efectiva després del ple de desembre. “L'única cosa que em sap greu va ser acceptar la renúncia i no haver pensat amb profunditat què era el que es decidia”, va dir Fernàndez, que hi va afegir: “L'alta exigència d'ètica política ens va fer caure en un parany, sense tenir en compte que s'entrava en un fangar on alguns ens volien portar”, en referència al PSC sense esmentar-lo directament.

LA XIFRA

6
mesos
són els que ha estat Serracant com a portaveu de la Crida i regidor, i apartat de la tinència d'alcaldia.

LA FRASE

No hem vingut a l'Ajuntament de Sabadell a jugar en el fang, sinó que hem vingut a fer feina
Juli Fernàndez
Alcalde de Sabadell (ERC)

“Demostra la feblesa de l'alcalde”

Pel portaveu del PSC a l'Ajuntament, Josep Ayuso, el retorn de Maties Serracant al govern local és “un nou exemple de subordinació dels grups que formen el govern a la Crida”, i “demostra la feblesa de l'alcalde”. Va anar més enllà quan va dir: “En els propers mesos haurem d'anar a l'assemblea de la Crida per saber quin és el criteri del govern.” El que va ser cap de llista del PSC en les últimes eleccions va assenyalar ahir que per a Juli Fernàndez “hi ha investigats de primera i de segona a l'Ajuntament”. Ayuso va recordar que Fernàndez li havia tret les atribucions en la comissió de mitjans quan s'havia sabut que era investigat pel cas de Ca n'Alzina, basant-se en un criteri de govern que ara, segons el portaveu, es trenca. Ayuso hi va afegir que han presentat més documentació a la denúncia formulada contra Serracant i va recordar que el PSC no és part en la causa judicial. C's va lamentar ahir que “el quadripartit incompleixi les promeses de nou” amb la restitució de Serracant i va criticar que, després d'un any i mig, “encara no ha aprovat un codi ètic per al consistori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona