Política

Cuba celebra els 60 anys del ‘Granma' enmig del dol per Fidel

Cuba commemorava ahir els 60 anys de l'arribada del iot Granma, l'expedició capitanejada per Fidel Castro que va iniciar la insurrecció que el portaria al poder el 1959. Com a part de les coincidències històriques que van perseguir el mandatari cubà fins a la seva mort, la caravana amb les cendres de Castro va arribar ahir mateix al territori de Granma, rebatejat amb el nom del vaixell i on passarà la nit abans de continuar l'últim viatge fins a Santiago de Cuba, a l'est del país. Una vuitantena de joves van recordar simbòlicament el “desembarcament gloriós” del iot al municipi de Niquero, on es va celebrar un acte polític a l'indret on Fidel i els seus companys van trepitjar terra ferma.

Periodista retingut

D'altra banda, l'enviat de TVE a l'Havana, Vicenç San Clemente, va ser retingut durant dues hores en una comissaria de la capital del país, després d'entrevistar el periodista i activista Reinaldo Escobar.

La retenció també va ser denunciada per l'esposa d'Escobar, la periodista i bloguera Yoani Sánchez, al seu compte de Twitter, en què narra la seva visió de Cuba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia