Política

municipal

guerra de banderes

El PSC i CiU topen en el govern de Mataró per l'estelada

La junta de portaveus va aprovar un document en què es demana que es pengi la bandera independentista quan hi hagi un atac judicial contra els càrrecs que defensin el procés

L'alcalde s'empara amb el reglament i diu que no ho complirà

Topada entre els dos socis del govern en minoria de Mataró –el PSC i CiU– per una qüestió identitària. I és que la junta de portaveus de l'Ajuntament de la capital del Maresme va aprovar una declaració institucional presentada per la CUP en suport de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), “i de tots els càrrecs independentistes”. El text va tenir el suport de CiU, ERC, Volem i ICV, mentre que el PSC, C's, el PP i PxC hi van votar en contra. Entre els acords del document figura que la bandera estelada onegi al balcó del consistori mataroní “cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs que defensen i lluiten pel procés d'independència”.

No obstant això, l'alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ja ha anunciat la decisió de no dur-ho a terme, emparant-se en el reglament, ja que es tracta d'un acord polític que va prendre la junta de portaveus. Un òrgan que, segons van assenyalar fonts municipals, no tenia competències per prendre decisions que afectessin l'àmbit municipal. Segons aquestes fonts, l'execució d'un acord com aquest, que afecta les banderes que onegen al consistori, depèn de la decisió de l'alcalde.

El pacte no perilla

Tot i la topada entre els dos socis del govern municipal, el cap de files de CiU a l'Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez, va voler deixar clar que “el pacte de govern no perilla”.

“Tenim un acord de govern en què s'especifica que en els temes polítics podem tenir llibertat de vot”, va explicar Fernàndez, que va voler destacar el suport del seu partit a l'alcaldessa de Berga per la situació que viu.

“No volem fer-ne una qüestió del tema de la bandera, ja que els votants ens han elegit pels temes de la ciutat”, va recordar el president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament. “Si depengués de nosaltres, sí que posaríem l'estelada, però hi ha qüestions més importants a la ciutat, en els quals no hi ha cap problema amb el nostre soci de govern”, va destacar Fernàndez. Finalment, el líder convergent al consistori mataroní va voler recalcar que “aquí el que és important és donar suport als càrrecs que són perseguits per defensar les seves idees”, i va demanar el suport per a qualsevol càrrec electe que sigui atacat, també judicialment, per defensar el procés d'independència de Catalunya.

LA FRASE

Tenim un acord de govern en què s'especifica que en els temes polítics podem tenir llibertat de vot
Joaquim Fernàndez
president del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona