Política

operació diàleg

Munté veu “sorprenent” que Sáenz de Santamaría es reuneixi amb l'oposició abans que amb el govern

La consellera de la Presidència recorda que la número 2 de Rajoy s'ha compromès a trobar-se amb Oriol Junqueras

La portaveu del govern “felicita” la vicepresidenta espanyola per voler ser més present a Catalunya després d'un temps “d'enorme incompareixença”

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, veu “sorprenent” que la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es reuneixi aquest dimecres amb la líder de Ciutadans (C's) a Catalunya, Inés Arrimadas, i amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, abans que amb el govern. La mateixa Santamaría s'ha compromès a reunir-se amb el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, però aquesta trobada que encara no té data.

En declaracions a l'ACN, la consellera ha explicat que ha conegut la visita de Santamaría a través dels mitjans de comunicació. Aquestes trobades no han transcendit públicament fins aquest dimecres al migdia, ja que inicialment la número 2 de Rajoy no tenia agenda oficial en la seva visita a Catalunya.

Munté, que ha assenyalat que primer es deia que els contactes serien amb empresaris i teixit associatiu, ha assegurat que desconeix quin és “el sentit i el contingut” de les reunions de Santamaría amb Arrimadas i Iceta.

De totes maneres, la també portaveu del govern ha volgut “felicitar” la vicepresidenta espanyola “per la seva iniciativa de ser més present a Catalunya”, ja que en els darrers temps “hi ha hagut una enorme incompareixença de l'Estat” al territori.

“Hem estat molt crítics amb el seu desconeixement de la realitat catalana i ella reconeix que fins ara hi ha hagut una excessiva confrontació amb Catalunya. És exactament el que pensem, que l'única resposta ha estat la confrontació i la judicialització. Tan de bo que aquests contactes i visites, que sembla que volen ser sovintejades, els mostrin una realitat de Catalunya que és la que sempre hem exhibit”, ha apuntat.

No obstant això, ha comentat que “no deixa de ser sorprenent que [Sáenz de Santamaría] es reuneixi amb l'oposició abans que el govern”. En aquest sentit, ha recordat que la minisra es va comprometre a trobar-se amb Junqueras després de rebre la invitació formal del vicepresident català amb l'objectiu de repassar la llista de les 46 reclamacions catalanes.

Munté confia que la trobada entre vicepresidents, així com la reunió pendent entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es produeixin “en breu” tenint en compte que l'Estat s'hi ha compromès. Ha afegit que el govern espera que siguin reunions “amb contingut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona