Política

L'esquerra independentista denuncia que la policia espanyola ha volgut “malmetre els ànims”

L'expedició que ha anat a Madrid per donar suport als cinc investigats per la crema de fotos del rei arriba amb més de dues hores de retard per culpa de l'actuació policial

Alerta Solidària considera que l'objectiu del control, a més de detenir Santacana i Miralles, era endarrerir-los i provocar cansament

L'autocar amb els integrants de l'esquerra independentista que han viatjat a Madrid per donar suport als investigats per cremar fotografies del rei ha arribat a l'Audiencia Nacional esanyola (AN) passades les deu del matí, després de passar més de dues hores retingut per diverses dotacions de la Policía Nacional (CNP) espanyola a una gasolinera a prop d'Alcalá de Henares. Els agents han detingut dos dels seus ocupants: Roger Santacana i Nora Miralles, també investigats pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu.

Al vehicle hi havia una quarantena de persones dels moviments Arran, Som Gramenet i Alerta Solidària i en baixar han desplegat diverses estelades i pancartes, una d'elles amb el lema “Desobeïm”. Ho han fet al carrer Génova de la capital espanyola, a uns metres de les dependències judicials, perquè els agents de la policia no els han deixat apropar-se fins a la porta de la seu de l'Audiència Nacional, on presten declaració els cinc detinguts.

El membre d'Alerta Solidària Roger Sánchez, que ha estat l'encarregat de dirigir-se al mitjans de comunicació, ha explicat que el grup s'esperava aquesta actuació policial i s'ha mostrat convençut que l'objectiu era “endarrerir la seva arribada i malmetre els ànims i el cansament”.

Sánchez ha relatat que tres furgonetes del CNP i un cotxe policial de paisà han aturat el vehicle on viatjaven i posteriorment ha desviat la comitiva cap a una àrea de servei que es trobava al terme municipal d'Alcalá de Henares. “Allà ens han fet baixar de dos en dos per identificar-nos”, ha detallat. Ha afegit que els han separat en dos grups, entre els quals es trobaven el “Roger i la Nora”, els dos membres de l'esquerra independentista que encara no havien estat detinguts.

El portaveu ha manifestat que els agents “han allargat una situació bastant ridícula perquè després d'haver estat identificades i detingudes no tenien cap motiu per retenir-nos”. Al seu parer, l'única cosa que volien era “endarrerir l'arribada”, “malmetre els ànims i provocar “cansament”.

El membre d'Alerta Solidària ha lamentat que la policia hagi tingut el grup durant més de dues hores al carrer a quatre graus de temperatura i ha afegit que l'última cosa que han sabut dels dos companys detinguts és que “els han fet entrar a l'àrea de servei”.

Així mateix, ha expressat la seva preocupació pel fet que es pugui la declaració dels cinc detinguts es pugui endarrerir i hagin de passar la nit avui a Madrid. Malgrat tot, ha assegurat que després de parlar amb l'advocada del grup sembla que podran tornar amb tots cinc aquesta tarda cap a Catalunya.

Finalment, ha assegurat que situacions com la que han viscut aquest dimarts són una constant tant al territori espanyola com a Catalunya però ha afegit que “avui l'única diferència era la previsible detenció del Roger i la Nora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona