Política

ERC no donarà suport al Congrés a la comissió del PDECat sobre el procés

La unitat d'acció que al Parlament encarna Junts pel Sí no serà corresposta avui al Congrés pel Partit Demòcrata (PDECat) i ERC. El grup republicà ha anunciat que s'abstindrà avui en la discussió de la moció del portaveu del PDECat, Francesc Homs, en què proposa la creació d'una comissió al Congrés per buscar un sortida al conflicte català en el termini de tres mesos i que inclogui un referèndum.

La confirmació que ERC –amb Joan Tardà allunyat de l'hemicicle per baixa mèdica– no votarà a favor del text d'Homs ha estat rebuda al PDECat amb enuig pel que suposa de trencament de la unitat d'acció. La diputada d'ERC Ester Capella, però, va justificar l'abstenció adduint que la negociació s'ha de fer entre la Generalitat i el govern espanyol i que una comissió “no aporta res”. Capella va intentar restar qualsevol aspror al vot d'ERC aclarint que comprèn que el PDECat porti al Congrés la idea de crear un grup de treball perquè va ser una promesa electoral, però al mateix temps va avisar que no creu que la cambra baixa sigui el marc idoni.

En plena “operació diàleg”, Homs, en canvi, creu que la iniciativa és una “oportunitat per comprovar si la disposició al diàleg té algun tipus de concreció” i sosté que la solució només ha de fer referència al referèndum. “No tinc gaires esperances però val la pena que aquesta retòrica del diàleg passi d'una vegada a una concreció dels fets”, va desafiar Homs.

Qui fa un acostament al PDECat, paradoxalment, és el grup del PSOE, que ha presentat una esmena a la moció d'Homs defensant que el diàleg institucional és el marc per abordar un conflicte territorial com el de Catalunya i l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs