Política

política

Albiol diu que el TC obliga Puigdemont a triar entre la “kale borroka” de la CUP o el diàleg amb l'Estat

El líder del PP català insta el president a “reflexionar” i abandonar la “radicalitat”

El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha afirmat que la suspensió cautelar de la resolució de JxSí i la CUP sobre el referèndum per part del Tribunal Constitucional (TC) posa el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant la “disjuntiva” d'escollir entre l'estil “kale borroka” de la CUP o el diàleg amb l'Estat.

Albiol ha considerat que Puigdemont té ara l'oportunitat de “reflexionar” i abandonar la “radicalitat” en la que ha assegurat que està instal·lat el Govern i les institucions catalanes. El popular ha confiat que el president vegi que “instal·lar-se en saltar-se la legalitat és un suïcidi polític” i ha apostat perquè deixi d'anar “de la mà de la CUP”.

Una decisió “del tot previsible”

El popular ha assegurat que al decisió del TC era “del tot previsible i normal” i que el que fa és posar en evidència que l'estat de dret “protegeix els catalans que estan pel compliment de la llei” que, segons ell, són la majoria.

En el cas de Puigdemont, ha dit que el situa davant la disjuntiva d'haver d'escollir si continua “de la mà de la CUP provocant i multiplicant accions més pròpies de kale borroka institucional i no de l'acció de govern” o bé “intentar avançar i explorar les possibilitats que li està oferint el govern espanyol”. En aquest sentit, ha dit que “es pot parlar de tot”, tot i que ha dit que el que no entraran a debatre és la celebració d'un referèndum sobre la independència.

Segons ell, el president té ara la possibilitat de sortir “de la situació perversa radical” en la que està instal·lat i seure amb el govern espanyol per acordar un millor finançament. Ha afegit que la majoria dels catalans aposten per aquesta via d'acord i diàleg i per això l'ha instat a aprofitar aquesta “bona oportunitat per començar”.

Per últim, ha demanat a Puigdemont que actuï “amb contundència” amb la CUP, a qui ha acusat d'”extralimitar-se” després que, segons ell, persones properes als cupaires hagin llençat boles de pintura contra la guàrdia civil a Manresa. “Es comença llençant boles de pintures i no se sap com acaben aquestes coses”, ha dit Albiol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona