Política

tribunals

judici al 9-n

Les defenses de Mas, Ortega i Rigau demanen que Rajoy declari com a testimoni en el judici del 9-N

Els advocats presenten aquest dijous al TSJC els escrits de defensa dels tres processats per l'organització de la consulta

El tribunal ha de fixar la data per celebrar la vista del judici

Els advocats de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del govern Joana Ortega i l'exconsellera i diputada per JpSí, Irene Rigau, demanen que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, declari al judici contra ells per haver desobeït el Tribunal Constitucional (TC) i no haver paralitzat l'organització del procés participatiu del 9 de novembre de 2014.

Els lletrats Xavier Melero, Jordi Pina i Rafael Entrena han presentat aquest dijous al matí al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els escrits de defensa dels tres exmembres del govern processats pels delictes de desobediència i prevaricació, pels quals la fiscalia els demana penes de 9 i 10 anys d'inhabilitació.

Homs, de testimoni

Els tres advocats han consensuat els testimonis que volen que declarin en el judici, els quals han de ser aprovats pel magistrat instructor del TSJC. A més de Rajoy, les defenses volen que també declari el ministre de Justícia, Rafael Català. Els lletrats argumenten que volen interrogar Rajoy i Català “sobre el contingut i abast de les seves declaracions públiques amb ocasió del procés participatiu”, tal com recull la documental.

A més a més, demanen com a testimonis: Francesc Homs, diputat al Congrés i portaveu del PDECat i investigat pel Suprem pel 9-N; L'exvicepresidenta del Parlament, Núria de Gispert; el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Viver i Pi-Sunyer; el president de la Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol; l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de l'Associació Catalana de Municipis , Miquel Buch; a més de Marin Mrcela, president del Grup d'Estats contra la Corrupció del Consell d'Europa, i els catedràtics de Dret Constitucional, Enoch Albertí i Rovira, i Joan Vintró i Castells.

En els documents, els lletrats de Mas, Ortega i Rigau, insisteixen en reiterar que no van cometre cap delicte i demanen la seva absolució. El magistrat del TSJC ha de fixar ara la data per celebrar el judici, que es preveu que sigui el proper gener o el febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona