Política

Això va de democràcia

La plaça Sant Jaume de Barcelona queda petita en l'acte de suport a Carme Forcadell que demà declara al TSJC

Milers de catalans es concentren davant els seus ajuntaments per solidaritzar-se amb la presidenta del Parlament

La plaça Sant Jaume, cor polític de Catalunya i de Barcelona, estava curulla durant l'acte de suport que les entitats i els partits sobiranistes han fet a les vuit del vespre en suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, que demà declara davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Se l'imputa un presumpte delicte de desobediència i prevaricació per haver permès que els parlamentaris votessin el 27 de juliol les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent.

Arreu del país s'ha repetit l'escena de Barcelona. Les associacions cíviques han cridat el poble de Catalunya a concentrar-se davant dels respectius ajuntaments i a llegir un manifest (que adjuntem amb aquesta notícia) comú impulsat per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'Associació Catalana de Municipis.

Ada Colau ha estat l'encarregada de llegir el manifest des d'un faristol on es podia llegir un cartell prou explícit: “Això va de democràcia”. L'alcaldessa de Barcelona ha manifestat que els catalans “sortim de nou al carrer per a expressar la nostra ferma voluntat i insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten”.

El document reafirma que Catalunya és un subjecte polític -cosa que nega l'Estat espanyol- i denuncien que el govern espanyol no té cap voluntat de diàleg i que ha apostat per la judicialització de la política que “ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic”. Així mateix s'expressa el suport a tots els càrrecs públics (400) contra els quals s'han obert processos judicials per haver-se pronunciat a favor d'un referèndum d'autodeterminació o directament de la independència de Catalunya.

El moviment independentista català consideren que l'Estat intenta silenciar el poble de Catalunya, cosa que es considera inacceptable. “Per això considerem que si la presidenta Forcadell acaba sent jutjada, amb ella s'estarà jutjant tot un poble”, es pot llegir al manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA