Política

tribunals

judici a Forcadell

Mas troba “escandalós” que s'investigui Forcadell per deixar votar i s'arxivi la causa de Fernández Díaz

L'expresident de la Generalitat que l'independentisme tindrà “més bufera” si al final del procés judicial s'inhabilita la presidenta del Parlament

El líder del PDECat crida a deixar de banda els interessos personals i partidistes

L'expresident de la Generalitat i líder del PDECat, Artur Mas, ha qualificat aquest divendres d'“absolutament escandalós” que se citi a declarar com a investigada la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, “per deixar parlar i votar” i, per contra, s'arxivi la causa contra l'exministre espanyol d'Interior, Jorge Fernández Díaz, “que conspirava contra gent per tenir idees”.

“A això li diuen justícia?”, ha preguntat en declaracions als periodistes a l'exterior del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on Forcadell ha declarat aquest divendres per haver permès el debat i votació de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent del Parlament.

Mas ha celebrat el gran suport que ha rebut la presidenta en la seva compareixença, tal com ell mateix que va rebre quan li va tocar comparèixer als jutjats per l'organització del 9-N.

L'expresident ha dit que ha vist Forcadell “molt serena i sencera, disposada a explicar el que és obvi, que si una presidenta del Parlament no propicia el debat i una votació, de què serveix un parlament?”. “Que jo sàpiga, la idea de la independència no és un delicte, no és un pecat; és simplement una idea pacífica”, ha indicat.

El líder del PDECat ha avisat l'Estat que una eventual inhabilitació de la presidenta del Parlament donaria “encara més bufera a la causa independentista”.

Preguntat per les diferències entre Junt pel Sí i la CUP en les últimes setmanes, ha respost que “en tots els moments que les coses han perillat més en el món sobiranista, sempre fins ara s'ha trobat una solució”. “A vegades a preus molts alts”, ha afegit en relació amb la seva pròpia renúncia. Mas confia que això continuï així i que en els moments “més delicats” es deixi de banda “els interessos de curta volada de partits o persones” en benefici de “l'interès de tots, l'objectiu comú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona