Política

judicialització del procés

El jutge deixa Joan Coma en llibertat amb càrrecs

El regidor de la CUP està investigat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició

Un centenar de persones s'han concentrat davant l'Audiencia Nacional per mostrar el seu suport

A les 10 hores d'aquest dimecres el regidor de la CUP a Vic Joan Coma ha estat traslladat davant el jutge de l'Audiencia Nacional Ismael Moreno. Ha declarat durant una hora per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. Joan Coma ha respost les preguntes del magistrat i el fiscal de l'Audiencia Vicente González ha sol·licitat la retirada del passaport del regidor de la CUP, que el jutge ha de decidir si concedeix. .

L'advocat del regidor i diputat de la CUP, Benet Salellas, ha explicat, quan s'ha acabat l'interrogatori, que Coma ha assegurat no reconèixer cap tribunal que “no respecti els drets polítics dels pobles”.

Aquesta ha estat l'explicació oferta en resposta a les preguntes sobre per què va decidir no comparèixer quan se l'havia citat el passat 24 d'octubre pel titular del jutjat central d'instrucció 2, Ismael Moreno.

El regidor -ha relatat Salellas- ha respost a les preguntes del jutge durant el seu interrogatori, part del qual ha versat sobre la frase “per fer una truita cal trencar els ous”, que va pronunciar en un ple municipal.

El fiscal li ha preguntat si aquesta expressió significava que calia usar la violència i, segons el seu advocat, Coma ha indicat al jutge que aquestes paraules expliquen “la seva posició de legitimació de la desobediència civil com un instrument democratitzador i de canvi social”.

Després de la petició del ministeri públic i en espera de la decisió del jutge, Coma queda en llibertat amb càrrecs abans que es faci el judici en contra seu.

Un centenar de persones s'han concentrat davant l'Audiencia Nacional per mostrar el seu suport a Coma, entre ells l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la diputada de la CUP Anna Gabriel.

El regidor de la CUP, que va ser arrestat aquest dimarts , ha estat traslladat aquest dimecres a l'Audiencia Nacional per prestar declaració. Moreno va citar a Coma el passat 24 d'octubre com a investigat després d'unes declaracions sobre el procés independentista, però el regidor no va comparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona