Política

judicialització del procés

Joan Coma: “M'han retirat el passaport però en tindré un de nou d'aquí a un any”

El regidor de la CUP de l'ajuntament de Vic fa una crida “a fer front d'una vegada per totes a aquest sistema antidemocràtic abans que acabi amb els drets de tothom”

Joan Coma assegura que la primera pregunta que li ha formulat el jutge ha estat “si cal fer força per trencar un ou i fer la truita”

El regidor de la CUP de l'ajuntament de Vic, Joan Coma, ha defensat “la desobediència civil no violenta” davant situacions com la que ha viscut les últimes hores arran de la seva detenció i trasllat a l'Audiència Nacional per declarar davant el jutge Ismael Moreno per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. “La desobediència és una eina legítima i democràtica situacions d'injustícia”, ha exclamat Coma davant els periodistes, per afegir que així ho ha expressat en la seva declaració davant el magistrat.

El regidor de la CUP també s'ha referit a la mesura cautelar que l'ha imposat l'Audiència Nacional: “M'ha retirat el passaport però en tindrem un de nou d'aquí a un any”. Joan Coma ha sortit de les dependència judicials passada la una del migdia després d'una compareixença d'uns 45 minuts i d'una espera de més de dues hores per conèixer la resolució del jutge.

Joan Coma ha sortit de l'Audiència Nacional acompanyat de la seva dona i del seu advocat i diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, i s'ha dirigit al carrer Génova on es trobava concentrat el grup que s'ha traslladat aquesta nit a Madrid per mostrar-li el seu suport. Els seus companys l'han rebut amb crits de “sense por, ni un pas enrere”, exhibint pancartes amb consignes a favor de la llibertat del regidor cupaire així com algunes estelades.

“Hem vingut a defensar el dret d'autodeterminació del poble català a través d'un referèndum que farem tant sí com no, es pacti o no es pacti amb l'Estat”, ha exclamat Coma davant els periodistes, per afegir que davant el magistrat Ismael Moreno ha reivindicat el dret a la desobediència en “situacions injustes” com la seva en considerar que és “una eina legítima democràtica i democratitzadora”.

Durant la seva compareixença davant els mitjans, Coma també ha denunciat “el caràcter altament antidemocràtic de l'Estat” i ha considerat que per superar-ho cal “la mobilització d'independentistes, no independentistes i de la resta de pobles de l'estat espanyol”. “El problema no són unes dates sinó la repressió estatal que estem vivint per defensar unes idees com la llibertat del poble de Catalunya”, ha reblat.

Així mateix, ha lamentat que des de l'Audiència Nacional l'hagin anat a buscar a l'ajuntament de Vic per haver defensat allò que la CUP porta al seu programa electoral. “Això va de democràcia, no de voler o no ser independents”, ha manifestat, tot afegint que l'Audiència és una institució “totalment anacrònica”. En aquest sentit, ha fet una crida “a fer front d'una vegada per totes a aquest sistema antidemocràtic abans que acabi amb els drets de tothom”.

Finalment, el regidor de l'ajuntament de Vic ha dit que “la unitat d'Espanya no s'ha de defensar a un jutjat tancant un càrrec electe durant hores per decidir si podia sortir”. “És inacceptable que es permetin situacions d'aquestes en ple segle XXI”, ha manifestat per concloure les seves paraules davant els mitjans assegurant que no pararà “fins aconseguir el dret d'autodeterminació”: “L'aconseguirem perquè som molt tossuts”.

En el seu compte de Twitter , Coma ha explicat que la primera pregunta que li ha formulat el jutge ha estat “si cal fer força per trencar un ou i fer la truita”. “No, no era ni és una innocentada”, ha afegit el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona