Política

Dolors Bassa

Consellera de TREBALL, AFERS SOCIALS i Famílies

Les persones, eix de les polítiques socials

Encetem un 2017 amb una prioritat clara: les persones com a eix de totes les polítiques. El nostre esforç ha estat des del primer moment concentrar-nos a millorar la inversió social en aquelles accions que tenen un objectiu transformador, que pretenen anar més enllà de l'assistencialisme del moment, i que puguin millorar cap a un ferm treball digne amb polítiques actives d'ocupació clares i contínues, perquè creiem que el treball digne és la millor política social per a un país. Ens cal fer un salt de mesures pal·liatives a polítiques socials transformadores. Les persones en situacions de dificultat social i econòmica han de poder tenir eines per a construir, també, un projecte vital, personal i professional. Es tracta d'avançar en una doble via: eixamplar l'accés als serveis socials com un punt referencial de totes les persones i incidir de forma més específica per afrontar la cronificació de la pobresa.

Les polítiques d'infància han de ser el paradigma per combatre les desigualtats en origen i garantir la igualtat d'oportunitats. Un dels nostres objectius és que cap infant d'entre 0 i 6 anys estigui en un centre i pugui viure en una família. Per això hem iniciat una campanya per promoure l'acolliment familiar. Tota la inversió en infància i adolescència té una importància estratègica per al desenvolupament del país. Per aquest motiu estem treballant en un model basat en la prevenció. Un altre repte que tenim com a país és l'envelliment digne. El Pla de Protecció i Acompanyament a la Gent Gran ha de culminar amb la llei de les persones grans de Catalunya tant per avançar cap a un envelliment actiu com per abordar de manera integral les necessitats de les persones grans, i en especial de les que es troben en una situació de solitud o les més desafavorides.

Estic convençuda que un treball digne és l'eina per erradicar les desigualtats socials. Els programes per garantir el dret a l'ocupabilitat a totes les franges d'edat són la nostra aposta, i per això hem de millorar la concertació territorial, apostar pels acords de sindicats i patronals en el marc de les relacions laborals, i un marc català propi de treball en què anem cap a un salari mínim de 1.000 euros i millors condicions per dignificar el treball, canviant la precarietat i la temporalitat per seguretat i estabilitat.

Una de les eines més importants que tenim per reduir l'escletxa de la desigualtat és una renda garantida de ciutadania, que representi un terra social lligat a mesures destinades a la inserció laboral i social. Ha de ser un repte de país que requereix el consens de tots: entitats, sindicats, grups parlamentaris i ciutadania.

En definitiva, tenim un any davant nostre ple de reptes i amb la mirada fixada a assolir un país més just per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona