Política

procés sobiranista

Quiets per a la independència

Les concentracions mensuals que des de l'octubre organitza l'ANC de Porqueres incorporen una ‘mannequin challenge'

Poc es devien pensar els participants habituals de les concentracions per la independència que es fan un cop al mes a Porqueres que en la d'aquest diumenge acabarien fent d'estàtues. I és que ni els incondicionals del procés s'han pogut estar d'apuntar-se a la moda de les mannequin challenge, les gravacions d'escenes d'acció amb els personatges congelats que, amb fortuna diversa, abunden darrerament a les xarxes socials. L'acció aturada que es va immortalitzar –preparada sense que bona part dels participants n'estiguessin assabentats prèviament– va ser –pura lògica– la d'unes fileres de gent fent cua per posar una papereta en una urna, ja que l'objectiu d'aquestes concentracions és donar suport a la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. La gravació es podrà veure, entre altres llocs, al compte de Facebook de l'ANC del Pla de l'Estany.

L'escena va tenir lloc a l'interior de la biblioteca Carles Fontserè, situada a la plaça Major, l'espai on s'havien celebrat les concentracions precedents. Hi van prendre part unes 150 persones, la xifra habitual que sol reunir aquesta convocatòria de l'ANC local. “Va ser un èxit total, va agradar molt”, resumia ahir, content, Xavier Gifra, representant de l'Assemblea. La mannequin va substituir l'escenografia amb espelmes que fins ara es muntava a la plaça. A banda d'aquest canvi, es va seguir el guió de les altres concentracions: es va llegir un manifest (aquest cop, a càrrec de l'escriptor Matthew Tree) i hi va haver una actuació musical (oferta aquesta vegada per la cantant Mariona Callís).

Amb els lemes “A Porqueres, el camí d'Ítaca continua / Volem la independència”, aquestes concentracions es fan des de l'octubre i s'aniran convocant fins que el president convoqui el referèndum. L'objectiu –expliquen a l'ANC de Porqueres– és mantenir el caliu de suport al procés. La pròxima està anunciada per al 12 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona