Política

Enuig a Arbúcies per una negativa de la Generalitat

La denegació d'una pròrroga pel pla de barris fa endeutar el consistori, diu el batlle

La denegació d'una pròrroga sol·licitada per al pla de barris ha irritat els responsables municipals de l'Ajuntament d'Arbúcies. L'alcalde, Pere Garriga (Entesa), diu que no podran completar les obres del pla perquè ho han de fer abans de final d'any i no fins al 2019 com havia demanat el consistori.

Garriga diu que hauran d'encabir en el 2017 la inversió pendent del pla de barris (uns 3,4 milions d'euros). Tenint en compte que la Generalitat paga els ajuntaments després de les obres fetes, la negativa de la pròrroga, segons Garriga, “obliga l'Ajuntament a anar als bancs o caixes a buscar diners i endeutar-se. Això és com si la Generalitat ens digués: «Aneu a pagar interessos amb els impostos de la gent del poble.» Com a mínim, diríem que això és lleig”, sosté.

L'equip de govern encara no ha aprovat el pressupost de la corporació per al 2017. Garriga ho atribueix a la pròrroga denegada pel pla de barris. “Veurem fins on arribem, quina capacitat tenim, però no volem defugir res. Ja sabem, però, que no ho podrem fer tot.” L'alcalde diu que el consistori ha sortit “del pou” i té capacitat “d'endeutament”. El 2016 el consistori va tenir un pressupost de 7,1 milions.

Obres per fer

Fins ara, amb els diners del pla de barris l'Ajuntament d'Arbúcies ha fet obres a Can Delfín i al carrer Camprodon, entre altres actuacions. Encara hi ha pendent completar el teatre a les naus Ayats –es va descartar el centre d'arts escèniques– i la millora dels carrers Sorrall, Bosch i l'Havana, entre d'altres.

El govern deu “un milió i mig” a l'Ajuntament

Garriga recorda que la Generalitat deu “1,5 milions d'euros” a l'Ajuntament d'Arbúcies, tot i que admet que durant el 2016 el govern ja els en van pagar 1,5. “S'han anat posant una mica al dia amb Arbúcies, això també s'ha de reconèixer.”

Pel batlle, el “gravíssim” endarreriment a l'hora de pagar no és correspost amb flexibilitat: “Si la Generalitat pagués quan toca, no caldria endeutar-se perquè podries pagar i cobrar, però com que la Generalitat no compleix els terminis que de vegades t'exigeix a tu, llavors és un problema gravíssim.” Entre els deutes del govern, Garriga diu que l'Ajuntament no ha rebut diners d'una subvenció del juny del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona