Política

Enquesta

Tres de cada cinc catalans creuen que la situació política és dolenta

El 60,4% de la població catalana creu que la situació política de Catalunya és dolenta o molt dolenta, segons l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicada ahir. Concretament, el 42,4% opina que la situació és dolenta i el 18% que és molt dolenta, contra el 27,3% que creu que és bona i l'escàs 2,3% que la veu molt bona. Entremig, el 7,3% de la població que no la veu ni bona ni dolenta.

Els 1.050 enquestats també situen com a principal repte de futur la relació de Catalunya amb l'Estat, opinió compartida pel 46,9%, gairebé la meitat, mentre que el 30,2% creuen que és la desocupació. Preguntats sobre la situació econòmica, el 50,8% creu que és dolenta i el 13,1%, molt dolenta, i només el 24,2% la considera bona.

El CEO també pregunta per les preferències polítiques dels enquestats i cal destacar que el 40,2% es considera d'esquerra, percentatge molt superior als dels altres punts de l'eix polític, ja que el 17,4% diu situar-se al centreesquerra, el 13,4%, al centre, i el 6,9%, a la dreta. Sobre la identitat, el 39,7% se senten tan espanyols com catalans, el 23,2% més catalans que espanyols i el 24,9% només catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia