Política

Estats Units

Relleu presidencial

La ira pren Washington

Més d'un centenar de detinguts en els xocs entre anti-Trump i la policia

Destrosses en comerços i mobiliari públic proper al lloc de la desfilada

Mentre el flamant president dels Estats Units gaudia del primer dinar com a líder nord-americà, els carrers bullien d'ira i rebuig. Centenars de joves anti-Trump van intentar boicotejar els actes d'investidura amb actes violents i destrosses per posar en evidència que, en una de les ciutats més demòcrates de tot el país, Trump no és benvingut com a mandatari.

Hi havia moltes protestes organitzades per la ciutat i molt poques tenien el permís per fer-ho. Tot i el gran dispositiu de seguretat organitzat, amb prop de 30.000 efectius, els grups més radicalitzats, encapçalats per grups anarquistes, van desafiar el blindatge policial, fortament preparat per evitar un atac d'un llop solitari que provoqués una massacre aprofitant els centenars de milers de persones concentrades al centre de Washington per assistir a tots els actes organitzats.

El punt més conflictiu va ser a la cruïlla entre els carrers 12 i K, a pocs blocs de l'hotel Trump, amb vidres de negocis trencats, papereres cremades i destrosses en nombrós mobiliari urbà. “És una pena que hagi passat. Sabíem que seria un dia llarg, però qui cregui que pot venir aquí i violar la llei serà detingut”, va advertir el cap de la policia de la capital dels EUA, Peter Newsham. Segons va explicar, es van detenir un mínim de 95 persones en unes protestes iniciades per “poc més de dos centenars de persones” que van llançar pedres i altres objectes a una policia que es va veure obligada a carregar contra els manifestants i utilitzar gasos lacrimògens per dispersar-los.

Newsham va treure importància als disturbis, que continuaven actius durant l'inici de la desfilada motoritzada en honor del nou president. “Si ho posem en perspectiva, és un afer petit en una petita part de la ciutat”, va explicar, recordant que la majoria de les protestes durant el dia havien estat pacífiques. El repte per als cossos de seguretat serà avui, amb la manifestació més gran de totes les anti-Trump d'aquests dies: la Marxa de les Dones”, en què s'esperen més de 200.000 persones que clamaran en contra del nou president i a favor de la defensa dels drets civils que es veuen amenaçats per la seva arribada a la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona