Política

Més de 14 milions d'ajuda als municipis

S'ha incrementat en 1,3 milions el fons de cooperació econòmica i cultural

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir per majoria de vots (tots els grups a excepció del de la CUP, que es va abstenir) destinar un import de 14.320.000 euros al fons de cooperació econòmica i cultural. La partida s'ha incrementat en 1.300.000 euros respecte de la de l'any passat. Aquest fons, que és des de fa anys la convocatòria d'ajudes més important de la Diputació, té com a objectiu assegurar el finançament dels serveis municipals obligatoris, mantenir el nivell de les inversions municipals en tot el territori i promoure les activitats culturals fomentant els grups locals.

El ple també va aprovar per majoria el pla estratègic de subvencions 2017-199. El pla va ser aprovat amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC, el PSC i IdS i l'abstenció de la CUP. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, va raonar la seva abstenció adduint que el seu grup considera més important oferir més serveis als municipis que no pas subvencions. Així mateix, el ple de la Diputació va aprovar també per majoria destinar un milió d'euros a subvencionar la restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial. Podran accedir a aquesta convocatòria ens locals de la demarcació de Girona, entitats i particulars. Així mateix, es va donar llum verd a destinar 190.000 euros a polítiques d'habitatge municipal i a les bases reguladores dels ajuts.

Ramos seguirà com a gerent del Patronat

Arran d'una pregunta de la CUP, el president de la Diputació, Pere Vila, va explicar que encara estan treballant en un document que proposarà mesures correctores a les irregularitats detectades arran d'una auditoria al Patronat de Turisme. Vila va reiterar que no pensa convocar un concurs públic per a la plaça de director de l'ens i que Ramon Ramos es mantindrà en el càrrec. D'altra banda, el ple de la Diputació va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC per al cobrament de l'impost sobre béns immobles de l'autopista de pagament AP-7. El ple va desestimar una moció de suport a la marxa per la dignitat de la pagesia, presentada per la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona