Política

Política

Despeses d'escàndol

L'Estat dedica ingents quantitats del pressupost espanyol a fer compres qüestionables

Entre tots paguem vacances a l'estranger a membres de l'exèrcit i luxoses obres de reforma de les ambaixades arreu del món

No és res de nou que els polítics espanyols i els representants catalans del seu govern o del partit que governa a l'Estat estiguin obsessionats a saber en què es gasta els diners la Generalitat. Un retret recurrent ha estat dir el que el govern català gasta en les oficines a l'exterior. Ara que veuen que el “referèndum o referèndum” va de debò, qüestionen les partides que s'hi dediquen, incloses la del viatge de dimarts a Brussel·les del president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i el conseller Romeva. Per ells tot són despeses supèrflues que es podrien dedicar a finalitats “més elevades”. Hi ha certs exercicis perillosos de fer, però, com ha demostrat el delegat Millo.

El viatge a Brussel·les ha costat als catalans 120.000 euros. Una minúcia comparats amb els 358.760,33 euros que el BOE del 27 de desembre del 2016 va consignar a l'“organización de circuitos culturales para el personal del ejército de tierra, año 2017”. I en què consisteixen aquests circuits culturals? Doncs en viatges a Berlín, la Selva Negra, Brussel·les (ves per on!), París, Budapest, Sicília, Noruega, Polònia, Praga, Escòcia i Suïssa.

Més recentment, el 12 de gener d'aquest any, el Boletín Oficial del Estado recollia una despesa “peculiar” per l'elevat import. A l'exèrcit de terra li manquen fundes per als cascos dels soldats, i deuen estar molt necessitats, perquè, segons la mesa de contractació, s'hi gastaran 2.541.000,00 euros...

Ara bé, on l'Estat demostra que se'ls gasta és en l'apartat de les ambaixades -–es seves no les nostres–. El 25 d'agost del 2016, el BOE publicava l'anunci de posada a licitació del servei de manteniment general dels locals i jardineria de la cancelleria i de la residència de l'ambaixada d'Espanya a París i de la cancelleria de la Delegació Permanent d'Espanya a l'OCDE, lloc on, coses de la vida, es va recol·locar l'exministre Wert. El valor estimat del contracte?: 775.655,00 euros.

Ara bé, el rècord el té el cost de la que el 2002 es va convertir en la nova ambaixada espanyola a Tòquio: 17.034.782,60 euros. L'obra es va encarregar a la Taisei Corporation, l'empresa que va construir el primer metro del Japó i el nou Palau Imperial japonès. Ja ho diu el refranyer castellà “ir por ir es tontería”... Més recentment, en data 12 d'agost del 2016, el govern espanyol ha decidit que a la Xina, més concretament a Pequín, no s'hi pot anar tampoc de qualsevol manera. En lloc de llogar un edifici nou, han dedicat, d'entrada, 330.379,16 euros a enderrocar l'antiga ambaixada de Malàisia. Caldrà estar amatent al cost final; la cosa promet!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA