Política

Autoritzaran el vot electrònic en el ple de Blanes

L'equip de govern modificarà el ROM per fer-ho possible en casos excepcionals

L'equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) autoritzarà el vot electrònic en els plens. El segon tinent d'alcalde i portaveu d'ERC, Àngel Canosa, veu bé incloure aquesta possibilitat en casos excepcionals, aprofitant que els grups treballen per modificar el reglament orgànic municipal (ROM).

Canosa, regidor de Serveis Jurídics i Recursos Tecnològics, és el responsable de la comissió municipal de transparència, que es reunirà el dia 9. Considera que el ROM s'ha d'actualitzar i que ha d'incloure l'administració i la votació electrònica, que hauria de permetre a mitjà termini votar sense ser a la sala de plens. “Han de ser casos excepcionals i no pas com a norma. Per exemple, si hi ha malaltia o un compromís laboral ineludible o un imprevist.”

Canosa destaca que, pel cap baix, hi ha una trentena d'articles del ROM que podrien ser millorats. El regidor es refereix a aclarir, per exemple, què cal fer quan una votació acaba en empat i s'ha de desfer amb el vot de qualitat de l'alcalde (encara que s'hagi abstingut). Això va passar el 22 de desembre en una moció sobre el suport al referèndum, que va quedar penjada per la diferent interpretació que van fer els grups del ROM.

La petició d'ICV-EUiA

El grup d'ICV-EUiA, mitjançant la regidora Dolors Rubio, va demanar la votació electrònica en la junta de portaveus de fa un mes. Per Víctor Catalan (ICV-EUiA), “els regidors són en el ple en representació dels votants i de l'assemblea [de la formació]; si hi ha una absència justificada, s'hauria de poder votar igualment”. Catalan exposa que l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ho permet mitjançant una aplicació de mòbil que identifica l'usuari. El Congrés i el Parlament permeten aquest tipus de votació si hi ha baixa per maternitat o paternitat.

L'absència d'una regidora per malaltia

ICV-EUiA ha demanat que es pugui votar de manera electrònica a causa de la malaltia d'una de les seves regidores (Marian Anguita). L'edil d'EUiA s'ha perdut els tres últims plens perquè està convalescent d'una operació. D'altra banda, en l'últim ple, dijous –tampoc no hi va poder ser Margarita Santo (Ciutadans–, Joan Salmerón (ICV-EUiA) i Clara Castrillo (CUP) es van intercanviar retrets sobre les absències dels regidors en les sessions plenàries. Castrillo va dir que podia justificar la seva absència per raons laborals. A Blanes, “es creu en la sinceritat dels regidors i no es demana cap justificant” si no es pot acudir als plens, indica el regidor Àngel Canosa (ERC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona