L'oposició de Sant Pere de Ribes retreu al govern local que «no escolti»

Els veïns crítics amb les antenes de telefonia escridassen el tripartit en el debat de l'estat del municipi

L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco (PSC), va començar el seu discurs reconeixent que aquest ha estat «un any certament dur i complex com a conseqüència de la gran crisi econòmica» i la pèrdua de llocs de treball que ha comportat. L'alcalde va recordar l'increment de les aportacions als serveis socials bàsics del 34,9% de l'any 2006 al 48,5% a finals de l'any 2008 per donar suport als ciutadans en dificultats.

Així mateix, Blanco va repassar els projectes en què treballa el govern, com ara «la construcció de la sala cultural polivalent de les Roquetes, pendent en aquests moments de licitació, el projecte per a la construcció del nou centre cívic El Local de Ribes, que s'encarregarà aquest mateix any, o la construcció del nou pavelló a Ribes, pendent de la construcció del nou IES Montgròs». D'altra banda, Blanco va referir-se al pacte del PSC i ICV amb ERC, el gener d'enguany. «Aquí som, més forts, més cohesionats i més units a cada pal a les rodes que se'ns posa», va assegurar l'alcalde.

La regidora d'ICV, Bàrbara Scuderi, va felicitar el govern, va destacar que «comparteix» els mateixos «principis» i va apuntar l'augment dels recursos destinats a l'àmbit social. «Seguim treballant com el primer dia», va dir Scuderi.

Finalment, des d'ERC, la regidora Carme Farràs va voler fugir dels «triomfalismes», i va destacar el paper del seu partit en el govern. «Si manifestàvem la nostra preocupació per les polítiques socials, en el pressupost del 2009 se'ls ha donat prioritat, per tal de poder minorar els efectes de la crisi, amb l'increment de beques i ajudes a les famílies necessitades, d'acord amb els criteris aprovats en el document de la taula anticrisi», va assegurar la regidora.

L'efecte del «terròs de sucre»

Per UM9, el govern va fer en el ple un discurs «triomfalista» que no s'ajusta a la realitat; després d'acusar el tripartit de tenir «paralitzat l'Ajuntament», el regidor d'UM9 Joan Garriga va dir que el tripartit és «incapaç d'escoltar l'oposició». Com a exemple, Garriga va esmentar el model de mercat que s'ha de construir a les Roquetes, un tema en el qual el seu grup ha fet propostes que el govern no ha tingut en compte, segons el regidor. Pel representant de CiU-ViA Francesc Pérez, el govern està «construint castells en l'aire». «Hem sentit parlar moltíssimes vegades de plans per dinamitzar els sectors de la finca Mas Solers, Can Coll, la zona sociosanitària, Can Jove, el parc tecnològic, l'autòdrom, etc., tots ells previstos en el desenvolupament del pla general del municipi i que no troben un equip de govern disposat a tirar-los endavant», va dir. Finalment, el PP va criticar l'actitud del govern assegurant que «no escolta», i, amb referència als problemes del municipi, «crea l'efecte del terròs de sucre», ja que ve a dir «això ja es dissoldrà», segons el regidor popular Rafael Rodríguez.

«Usos partidistes»

Un grup de veïns de les Roquetes que reivindica el trasllat de les antenes de telefonia mòbil fora del nucli urbà va tornar al ple amb pancartes i va escridassar repetidament el govern. «Primer és la salut del poble», van cridar alguns ciutadans, que van interrompre el ple diverses vegades. Els veïns van tornar a reclamar al govern que es compleixi la normativa, tenint en compte que les antenes no tenen llicència. En el seu discurs, Blanco va reiterar les crítiques als «usos partidistes» que s'està fent del problema. «Al grupet de veïns i veïnes més actius, però molt especialment als polítics que en alguns casos els esperonen, els vull demanar que tinguin serenor, que deixin treballar els tècnics experts en la matèria i que no tinguin cap mena de dubte que, com fins ara, qualsevol nova informació que hi pugui haver els serà comunicada i que qualsevol decisió que s'hagi d'adoptar serà prèviament posada en coneixement de la ponència territorial», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió