Política

judicialització del procés

La Fiscalia de l'Estat lamenta “l'assetjament i insult” als fiscals pel judici del 9-N

Trasllada la seua solidaritat i suport als membres del col·lectiu de Catalunya i especialment a la fiscal cap de Barcelona, Ana Magaldi

La Fiscalia General de l'Estat ha expressat avui la seua solidaritat i suport als fiscals de Catalunya i especialment a la fiscal cap de Barcelona, Ana Magaldi ha lamentat “l'assetjament i els insults” que han rebut amb ocasió del judici del 9-N.

En un comunicat la Fiscalia rebutja l'actitud d'“un grup de radicals concentrats en les portes del Palau de Justícia després de la finalització de la penúltima sessió del judici contra l'expresident Mas i dues exconselleres del seu govern”.

La Fiscalia espanyola trasllada a la societat “la seua profunda preocupació pels intents de pressionar a la justícia en la seua tasca de fer prevaldre l'imperi de la llei”. Al mateix temps “referma el compromís dels fiscals amb aquest compliment de la legalitat enfront dels quals seguint la irracional aventura de la falta de respecte a l'Estat de Dret intenten imposar-se, mitjançant la violència i l'insult, a els qui posen la seua dedicació al servei de la llibertat de tots els ciutadans”. Conclou assenyalant que aquesta “solament és possible des del respecte a la vigència de l'ordenament jurídic”.

La Unió Progressista de Fiscals denuncia els insults “intolerables” a la fiscal en cap pel judici del 9-N

La Unió Progressista de Fiscals s'ha sumat a les declaracions manifestades per la Fiscalia General de l'Estat en el seu suport als fiscals i, especialment, a la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, sobre els “intolerables” fets esdevinguts al voltant del Palau de Justícia després de la penúltima jornada del judici pel 9-N. “La falta de respecte a les regles de l'estat de Dret repercuteixen de forma inquietant en la convivència democràtica que tants anys ens ha costat construir”, ha assenyalat l'associació en un comunicat.

Així mateix, la Unió Progressiva de Fiscals també ha expressat el seu reconeixement al fiscal del cas, Emilio Sánchez Ulled, “pel seu magnífic treball, rigor tècnic i professionalitat demostrats durant el desenvolupament del judici”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia