Política

ICV avisa Rajoy que “tard o d'hora” haurà d'assumir el referèndum

Els ecosocialistes veuen “incomprensible” que al congrés dels populars no es faci “autocrítica” ni n'assumeixin “responsabilitats pel saqueig de diners públics”

El portaveu d'ICV, Ernest Urtasun, ha advertit al PP i al seu líder, Mariano Rajoy, que “posa les coses més difícils, retarda i enquista el problema” amb declaracions com les d'aquest cap de setmana sobre Catalunya –“un procés de secessió no és una poda agradable feta per un amable jardiner, sinó una amputació terrible i dolorosa que no hi ha cirurgià que pugui salvar”, va dir. Per Urtasun, els populars “tard o d'hora hauran d'assumir” que la qüestió catalana només es pot resoldre en un referèndum i per això veuen les paraules del popular com una “irresponsabilitat”. A més, pel portaveu dels ecosocialistes, el congrés dels populars ha estat més “sorprenent” que “plàcid”. “No han parlat de corrupció, [...] és incomprensible que no hi hagi autocrítica ni s'assumeixin responsabilitats pel saqueig dels diners públics per molts membres del PP quan han estat a les institucions”, ha assegurat.

“En aquests moments la corrupció és el principal problema del PP. No s'ha donat cap explicació i no només això sinó que es reescull el mateix equip de direcció, pràcticament, que hi havia abans i que ha pilotat el partit durant tots els escàndols”, ha afegit Urtasun.

A més, al seu entendre és “simptomàtic” que el congrés coincideixi amb “les últimes hores del judici de la Gürtel”. “És absolutament incomprensible que facin un congrés i no faci autocrítica ni ningú assumeix responsabilitats pel que ha estat un autèntic saqueig dels diners públics per part de molts membres del PP quan han estat a les institucions”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona