Política

Trump signarà un nou decret migratori la setmana que ve

Jornada de protesta contra la política migratòria de l'inquilí de la Casa Blanca

La intel·ligència nord-americana tem que el president pugui filtrar dades sensibles que afectin la seguretat nacional

El president dels EUA, Donald Trump, va prometre ahir que la “setmana que ve” presentarà un nou decret sobre immigració. “Publicarem un nou decret que protegirà del tot el nostre país”, va dir en roda de premsa el mandatari, que ja n'havia signat un de molt polèmic el 27 de gener, que actualment està bloquejat per la justícia. El primer text tancava temporalment les fronteres nord-americanes als ciutadans de set països de majoria musulmana.

L'anunci va tenir lloc ahir a la Casa Blanca, justament en una jornada en què s'havia convocat el Dia Sense Immigrants en protestar contra la política migratòria de Trump i que va provocar que algunes botigues i restaurants de les grans ciutats dels EUA tanquessin.

El migratori no va ser ahir l'únic front obert de l'inquilí de la Casa Blanca. La falta de confiança dels serveis secrets nord-americans estaria provocant que li amaguin informació, segons va revelar el diari The Wall Street Journal citant fonts anònimes dels serveis secrets, que temen que el mandatari pugui filtrar dades sensibles que posarien en risc la seguretat nacional. El rotatiu nord-americà informava que s'està privant Trump de detalls en la forma de treballar dels serveis secrets com ara els mètodes per conèixer detalls d'altres governs.

Aquest no és el primer cop que l'espionatge nord-americà es reserva continguts amb un president, però l'objectiu sempre ha estat mantenir la seguretat tot i que el secretisme actual neix de la desconfiança, i això empitjora la relació de Trump amb el servei d'intel·ligència. Aquesta setmana ha dimitit l'assessor de seguretat nacional de Trump, Michael Flynn, per haver amagat detalls de les seves converses amb l'ambaixador rus a Washington, Serguei Kisliak. En aquest sentit, el president va dir ahir que no era conscient que ningú del seu equip de campanya hagués telefonat a funcionaris russos.

Per acabar d'embolicar la troca, ahir va amenaçar a través de Twitter que tenia la intenció d'“atrapar” els responsables de les filtracions a la premsa, i en la posterior compareixença va especificar que havia demanat al Departament de Justícia que investigués les filtracions. També va denunciar que “molts periodistes no diuen la veritat” i el “to d'odi” cap a ell.

D'altra banda, l'ONU va fer una nova estirada d'orelles a Trump en defensar que la solució dels dos estats és “l'únic camí” possible per posar fi al conflicte palestino-israelià.

Un advocat hispà liderarà el Departament de Treball

Donald Trump va nomenar ahir l'advocat hispà Alexander Acosta perquè es posés al capdavant del Departament de Treball, després de la renúncia d'Andrew Puzder. El president dels EUA va fer l'anunci des de la Casa Blanca, i a partir d'ara Acosta, que és llicenciat en dret i economia per la Universitat de Harvard, ha de ser confirmat pel Senat. Fill d'immigrants cubans nascut a Miami exmembre de la Junta Nacional de Relacions Laborals, si el Senat li dona llum verd serà el primer hispà en el càrrec. Trump va aprofitar la trobada per recordar que ahir el Senat havia confirmat Mick Mulvaney com a nou director de l'Oficina de Pressupost de la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona