Política

Errejón pacta amb Iglesias ser el nou candidat a la Comunitat de Madrid

L'exnúmero dos de Podem manté una quota de poder dins la nova executiva del partit

Montero s'erigeix en nova figura i serà la portaveu al Congrés

Errejón haurà de superar unes primàries abans de convertir-se en candidat en les eleccions autonòmiques de Madrid el 2019. El secretari general, Pablo Iglesias, però, defensa el perfil d'Errejón per a l'encàrrec i creu que per treure el PP de la presidència de la Comunitat de Madrid Podem necessita “un candidat guanyador”.

Errejón no va voler confirmar en la seva compareixença pública la seva candidatura a la presidència de la Comunitat de Madrid, però tampoc la va desmentir. “És molt d'hora per avançar escenaris”, va manifestar, tot i que fonts del partit van confirmar que Errejón disputarà la presidència amb el suport del secretari general, Pablo Iglesias. Els dos dirigents van defensar que els inscrits en primàries prendran la decisió de qui serà el pròxim candidat de Podem a Madrid i van reiterar que Podem “redobla” l'aposta per guanyar en les autonomies.

Després del congrés del partit morat de la setmana passada, Iglesias i Errejón rubriquen un tractat de pau però Errejón deixa de ser el portaveu al Congrés. Aquesta tasca, l'executarà la diputada de Podem Irene Montero, cap de gabinet d'Iglesias. Aquest és un dels canvis en la distribució de poder en l'executiva després de l'assemblea en què les tesis del fins ara número dos del partit van sortir derrotades. Errejón mantindrà una secretaria, la d'anàlisi estratègica i canvi polític. Aquest consell de coordinació també inclourà, al costat de Pablo Iglesias –secretari general–, Rafa Mayoral com a secretari de relacions amb la societat civil i moviment popular, Pablo Bustinduy com a secretari internacional i Pablo Echenique com a secretari d'organització, que compartirà la funció de portaveu amb Noelia Vera, nova secretària de participació. La nova direcció s'ha remodelat i desapareix la secretaria política que ocupava Errejón i se n'han creat de noves, com la de relacions europees, que ocuparà Miguel Urbán, i la de plurinacionalitat i diversitat territorial, que assumeix la canària Maria Pita.

Iglesias: “Seduir el PSOE”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, s'ha fixat com a objectiu “seduir” el PSOE per “atraure'l a posicions més properes “al bloc del canvi polític perquè, en un futur, els dos partits siguin capaços de treballar junts en un projecte per a Espanya”. “Tant de bo siguem capaços de desenvolupar la nostra capacitat de seducció política perquè en el futur, també amb el PSOE, puguem treballar en un projecte de país”, va manifestar. Iglesias va assenyalar que el PSOE és “un actor que serà determinant” a Espanya en els pròxims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona