Política

Maniobres polèmiques

L'alcalde de Celrà veu les maniobres militars com una “represàlia”

L'Ajuntament va aprovar al novembre una moció que prohibia qualsevol activitat de l'Exèrcit al terme municipal

Dues marxes de protesta coincidiran aquest dilluns a la zona on es fan els exercicis militars

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), veu les maniobres militars que aquest dilluns es fan al seu terme municipal com una “represàlia” per la moció que l'Ajuntament va aprovar al novembre per la qual prohibia qualsevol activitat de l'Exèrcit a la localitat.

Cornellà encapçalarà aquest dilluns una marxa de protesta que sortirà des del nucli urbà i recorrerà terreny forestal fins al Castell de Sant Miquel, on es trobarà amb un altre grup que comparteix reivindicació i que arrencarà de Girona.

L'espai pel qual transcorreran les dues manifestacions, en les que participen partits polítics i entitats ciutadanes de diferents localitats gironines, és el que suposadament utilitzaran els militars per a la realització dels exercicis programats.

L'alcalde desconeix al detall l'itinerari de les maniobres. Hi participen unes vuitanta persones amb vehicles i dos autobusos que es mouran pel massís de les Gavarres, entre Celrà i Girona.

Cornellà ha assegurat que si durant la marxa d'aquest dilluns coincideixen amb els soldats durant la protesta “no passarà res”. Ha subratllat que la d'avui “és una marxa pacífica pels valors de la pau i només se'ls informarà que això que estan fent no es pot fer en aquest terme municipal”. “Així que si hi ha alguna violència serà per la part que porta armes, no per la civil que és pacífica”, ha reblat.

L'alcalde ha insistit que la protesta defensa “uns valors democràtics, la cultura de la pau”. “Uns valors aprovats en un ple al novembre del 2016, on es va decidir per unanimitat que el municipi quedava lliure de marxes o un altre tipus d'activitats militars”, ha recordat.

Segons ell, la decisió de l'Exèrcit d'organitzar a Celrà aquestes maniobres és “una represàlia” després de la moció aprovada al ple. Ha apuntat que “automàticament la comandància militar de Girona va contestar que no estava d'acord i, poc després, organitza una marxa al municipi quan això no havia passat mai” pel seu terme. “Esperem que sigui la primera i última vegada”, ha desitjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA