Política

catalunya nord

Puigdemont diu a la televisió francesa que el procés és real i que Espanya no escolta

El president diu en una entrevista a France 3TV Occitanie que el viatge a Occitània ha servit per “millorar les relacions i treballar conjuntament en els desafiaments compartits”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns a la tarda, en una entrevista a France 3TV Occitanie, que “l'Estat espanyol ha d'escoltar” les demandes de Catalunya perquè “el procés existeix i és real, no és una cosa artificial”. El cap del l'executiu català ha reiterat que han fet una proposta a Madrid per “acordar com s'ha de celebrar el referèndum” que es vol convocar com a molt tard al setembre, i ha afegit que espera “que l'Estat pugui entendre que hi ha més de dos milions de persones que demanen ser escoltades”. “Estic d'acord en què a Espanya no li agradi que Catalunya pugui esdevenir independent, però això existeix”, ha reblat.

En relació al futur de Catalunya i les relacions amb Occitanie, Puigdemont ha reiterat que “no importa quina sigui la situació política a cada costat dels Pirineus, perquè estem obligats a treballar plegats”. “Els nostres veïns seran sempre els occitans i els catalans”, ha assegurat, i per això ha ratificat que Catalunya vol seguir mantenint la bona relació que té amb la Regió Occitània.

Precisament el viatge d'aquests dies a Narbona i Tolosa del Llenguadoc ha servit, segons ha explicat el president, per “actualitzar, i sobretot millorar, la manera de respondre als desafiaments que hem identificat que són comuns, com ara el transport, l'educació, el medi ambient, la situació dramàtica dels refugiats, les infraestructures, etc”. En el marc del seu viatge, Carles Puigdemont també ha estat entrevistat al diari La Dépêche du Midi , el principal rotatiu del sud de l'Estat francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR