Política

municipal

protesta antimilitar

Concentració en defensa de la cultura de la pau

Vora tres-centes persones clouen, a Celrà, la jornada de protesta

Vora tres-centes persones es van concentrar ahir al vespre davant l'ajuntament de Celrà en protesta per les maniobres militars realitzades al matí al massís de les Gavarres i en defensa de la cultura de la pau i l'acolliment com a puntal del nou país. Inicialment, la benvinguda no podia ser més simbòlica: en l'accés principal a l'esplanada exhibia impecablement el cèlebre Seat 600 independentista amb matrícula de Madrid (M692457) ben alta l'ensenya: “Som República, estem a punt.” Per a tothom qui, sigui quina sigui la seva procedència, se senti català, explicava el seu propietari, Pep Pladeveya, que del 2011 ençà ha passejat el vehicle per mig Europa. No va poder, òbviament, participar en la marxa fins al castell de Sant Miquel, però sí donar suport a l'acte. “Un cotxe espanyol i franquista, fabricat el 1968 a Barcelona, vulguis que no és català, és un emblema de voluntat integradora que ens encoratja a respondre amb esperit cívic a aquesta escalada de provocació”, va remarcar Pladeveya.

Els diferents parlaments van reforçar amb escreix aquesta línia. Josep Maria Tegido, en nom de l'Associació Alto el Foc a l'Albera, va advertir que d'un temps ençà l'exèrcit torna a intensificar les seves activitats a la base militar Álvarez de Castro bo i efectuant “perilloses operacions” a prop de veïnats habitats que no es poden tolerar: “Som els mateixos que vam lluitar a la Setmana Tràgica en defensa dels reservistes, a favor de la República, contra la invasió de l'Iraq, els qui ens manifestem pels refugiats, el qui estem contra la guerra, i no tenim por.”

Per la seva banda, Gabriela Serra, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, va recordar que el Ministeri de Defensa espanyol ven armes a països en conflicte i fa un pervers negoci que porta mort i destrucció i que obliga milers de persones a anar-se'n de casa seva.

Serra, així com Roger Torrent, diputat de Junts pel Sí, i Dani Cornellà, alcalde de Celrà, que va cloure la concentració, van presentar Catalunya com un país de pau, d'homes i dones lliures que reclamen la seva dignitat i que no recularan davant de cap estratègia repressora de l' Estat. “La mobilització no s'atura aquí”, va assegurar Cornellà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona