Política

Rajoy resisteix en la pugna amb Rivera pel líder murcià

El Congrés cita el fiscal Maza per si hi ha tracte de favor amb l'imputat Sánchez

La corrupció a Múrcia ha esdevingut una pugna estatal entre Mariano Rajoy i el seu soci preferent i líder de Ciutadans, Albert Rivera. Si bé el govern murcià del PP sosté que el president Pedro Antonio Sánchez “no està imputat formalment” –el PP va canviar imputat per investigat el 2015, però és el mateix–, C's exigeix que el baró sigui apartat i substituït.

La imputació de Pedro Antonio Sánchez pel cas Auditori –irregularitats en l'adjudicació i la construcció d'un auditori a Puerto Lumbreras quan ell n'era l'alcalde– està amenaçant el crèdit de la lluita contra la corrupció que encapçala Ciutadans. Elegit amb el vot de C's el juliol del 2015, l'imputat Sánchez no està disposat a dimitir tot i ser citat el 6 de març pel jutge. “Posem la línia vermella en l'obertura del judici oral”, desafia la portaveu del govern murcià, Noelia Arroyo, en contra del que fixa el primer punt del pacte firmat entre el PP i C's sobre la “separació immediata” en cas d'imputació.

En el seu enrocament, el govern murcià té l'aval de Rajoy i de la cúpula del PP. El titular de Justícia, Rafael Catalá, va donar la cara per l'imputat assegurant que no hauria d'abandonar el càrrec quan “només hi ha una mera investigació” i quan “es compareix en un tribunal en qualitat d'investigat”. El mot investigat és, precisament, el que Catalá va consagrar en la nova llei d'enjudiciament criminal del 2015 en substitució del vell terme imputat.

C's vol un altre nom

El ministre Catalá no és un observador en l'afer murcià, sinó que es troba en l'ull de l'huracà, perquè va ser vist amb l'imputat Sánchez en el congrés del PP de la Caja Mágica i, més tard, el president murcià va donar a entendre que ja coneixia el destí processal que l'espera, un detall que només pot tenir el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. En vista de l'alarma sobre el cas, la mesa del Congrés va citar ahir d'urgència Maza perquè expliqui si a la fiscalia hi ha tracte de favor amb els presidents autonòmics del PP –la sospita s'estén a Pedro Sanz, de la Rioja– per presumptes “pressions” de Rajoy. Tot i que Rajoy resisteix, Rivera no es rendeix: “Que el PP proposi un altre nom que no estigui imputat; seria contradictori que el PP no volgués un govern del PP.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia