Política

municipal

L'Ajuntament reclama uns ajuts a Barcelona Regional

El govern de Colau vol que l'ens retorni uns 600.000 euros d'una subvenció que considera mal utilitzada

L'Ajuntament de Barcelona reclamarà a l'agència metropolitana Barcelona Regional (BR) que reintegri a la tresoreria municipal els 589.690 euros d'una subvenció per a activitats en l'àmbit urbanístic a Barcelona que va destinar a projectes al Brasil i Rússia durant l'etapa en què va estar sota el comandament del llavors regidor de CiU, Antoni Vives.

Els tinents d'alcalde de Transparència, Jaume Asens, i d'Urbanisme, Janet Sanz, juntament amb el director de l'oficina municipal de Transparència, Joan Llinares, van valorar així ahir la comissió de seguiment de la investigació de Barcelona Regional.

Asens i Sanz van anunciar també que el consistori té previst sumar-se a les propostes de la fiscalia en la causa penal per la presumpta contractació fraudulenta feta per la direcció de BR de dos empleats pròxims a l'“òrbita” de CiU que no desenvolupaven cap servei a l'entitat. La fiscalia estima que aquesta contractació va causar un dany patrimonial de 214.000 euros, per la qual cosa els encausats han de respondre.

El consell d'administració de BR, en què està representat el mateix Ajuntament de Barcelona, juntament amb altres institucions, haurà de decidir com tornar al consistori barceloní els diners de la subvenció municipal i si reclama responsabilitats als exdirectius. Asens va voler puntualitzar que no s'està acusant l'extinent d'alcalde d'Urbanisme Antoni Vives, llavors president de BR, “d'enriquiment o d'apropiació de diners”, sinó de destinar a d'altres finalitats els sobrants d'una subvenció en comptes de tornar-los.

El govern d'Ada Colau es planteja crear una comissió d'investigació al respecte en què es puguin citar testimonis però només és obligat assistir-hi en cas de ser empleat municipal, la qual cosa no afectaria Antoni Vives.

Al marge de CiU, cap grup s'hi ha mostrat en contra. ERC va demanar arribar fins al fons de l'afer perquè, segons el portaveu, Jordi Coronas: “Amb la corrupció o la mala gestió cal ser implacable i impecable”, i la CUP va demanar que, a més, l'Ajuntament es personi com a acusació particular. C's va manifestar la seva satisfacció després que ja plantegés una comissió d'investigació fa uns mesos i el PP va demanar ampliar-la a totes les empreses afectades per la trama del 3% –per la qual recentment Vives va ser detingut durant unes hores– i fins al 2007 quan el govern estava format pel PSC i Iniciativa, actualment integrats al govern de Colau.

CiU no vol “espectacles paral·lels”

El portaveu de CiU i exprimer tinent d'alcalde de Xavier Trias, Joaquim Forn, va reiterar ahir que estan “en contra de judicis paral·lels i d'espectacles paral·lels”. Per Forn, “la fiscalia ha estat molt clara” i de la investigació impulsada sobre la gestió de BR en el mandat passat “el que queda viu és el que arriba a judici”, i “la resta està absolutament aclarit”, de manera que en la comissió “es tornaran a treure coses investigades i ja aclarides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona